Forum > Accent
[Accent LC] Wymiana żarówek w liczniku z obrotomierzem.
kosmos2011:
--- Cytat: "Artur" ---OK z linkami już ogarnąłem, jest to bardzo proste :mrgreen: jednak za nic nie wiem jak zdjąć tą osłonę od tego filtra, a chciałbym zobaczyć bo może warto byłoby go wymienić.
--- Koniec cytatu ---
foto 1 strzałką zaznaczyłem taki cypelek który trzeba przycisnąć aby dostać się do filtra na tym zdjęciu jest zasłonięty
foto 2 tu widać już cypelek
U mnie tego filtra nie było wcale i chyba u Ciebie też nie będzie jeśli jest to napewno wymień bo pewnie tkwi tam już długo i pamiętaj o brudzie na parowniku.
reszta czynności TU
[ Dodano: 2012-01-07, 21:18 ]
foto 3 dla łatwiejszego wyjęcia klapki pojemnika filtra możesz zdemontować belkę (4 sruby) na której mocowany jest schowek.
Artur:
Kurcze, spróbuje jutro ten cypelek znaleźć, wezmę auto na spokojnie do cieplego garażu :lol: i się pobawię. A wiesz może jaki model jest żarówek do podświetlenia konsoli i ile ich jest ?
No właśnie ta belka mi przeszkadza, a jak odczepię na dole ten cypelek to odczepię także na górze bo będę wiedział jak
Kurako:
ten przełącznik może odpowiadać za wyłączenie airbag'a pasażera :)
Artur:
hmm możliwe, ponieważ zmieniałem położenie tego przełącznika podczas gdy silnik pracował i nic się nie zmieniło a zazwyczaj taki przełącznik jest na prawym boczku koło drzwi aby wyłączyć poduchę a w accencie tego niema
kosmos2011:
To nie może być od AIR BAG gdyż wygląda na samoróbke i jest w takim miejscu że przypadkiem można go przełączyć . Nie zostaje nic jak tylko po nitce do .......
Nawigacja
[#] Następna strona