Autor Wątek: [Lantra J2] Jak wyłączyć beeper alarmu centralnego w samocho  (Przeczytany 8740 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

KrzychooPL

• Gość
Podczas otwierania i zamykania samochodu przy pomocy pilota auto wydaje 1 lub 2 dzwięki w zaleznosci od czynnosci. Problem w tym ze to nie są jakies delikatne klikniecia czy stonowany dzwiek a wrecz wycie cos na styl "BEEEEEEEP BEEEEEEP!"

Nie wiem czy tak w calym roczniku 96' ale to okropne. Kiedy jestem na parkingu i otwieram auto to dzwiek jest tak glosny ze wszyscy w promieniu 50m patrza co sie dzieje.  :shock:

Jak wyłączyć beeper w samochodzie? Wystarczyloby mi w zupelnosci mruganie lampami i dzwiek zamykania sie centralnego zamka. Moze wystarczy gdzies odlaczyc jakis przewód ?

Korekta ort treści i tytułu. tekla

mcdrive

• Gość
[Lantra J2] Jak wyłączyć beeper alarmu centralnego w samochodzie ?
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Listopad 2012, 16:19:34 »
Miałem dokładnie to samo w tym samym samochodzie, poprostu syrenke pod maska odłączyłem w cholere, wystarczy masowy przewód od grodzi odłaczyc (odkręcić)

ile ci pali benzyny? założyłem osobny temat o tym

KrzychooPL

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Listopad 2012, 16:38:33 »
W temacie mechaniki samochodwej wypadam dosyc slabo i jestem aktualnie samoukiem, więc podaj prosze jakas bardziej szczególowa intrukcje  :->  

W ktorym miejscu znajduje sie syrenka pod maską ? (tak orientacyjnie)
Jak już ja namierze, to co musze pokoleji zrobić żeby nie spieprzyć niczego po dorodze ?

mcdrive

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Listopad 2012, 17:24:04 »
gdzies pod maska , może jest tam gdzie ja mam zyli przy podszybiu w lewym górnym rogu jest cos takiego : http://www.google.pl/search?num=10&hl=pl&tbo=d&site=imghp&tbm=isch&spell=1&q=syrena+12v&sa=X&ei=rIu3ULTTAuqA4gTc8IDIDA&ved=0CFEQBSgA&biw=1280&bih=600

i ida do niej 2 kable zwykle, jeżeli jeden z nich jest przykręcony gdzies do karoseri to go poprostu odkręć i zaizoluj

ponawiam pytanie co do spalania.

KrzychooPL

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Listopad 2012, 22:20:17 »
Ok, już rozumiem. Teraz taka sprawa bo wpadło mi coś takiego do głowy. Jeśli odkręce syrenke to pozbede sie automatycznie autaalarmu po przeciez nie bedzie miało co mnie alarmować .

Dobrze myśle ?

mcdrive

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Listopad 2012, 23:58:03 »
tylko kierunkowskazy bedą mrugać, ale ja sie tym nieprzejmuje bo kto by kradł takiego hyundai'a, a pozatym mam imobilaiser, wiec itak nie odjedzie, a co mi da że zacznie wyć syrena, skoro powiedzmy szyba itak itak będzie juz wybita ? ta syrenka jej nie poskleja ;]

KrzychooPL

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Grudzień 2012, 23:05:25 »
Przemyslalem co i jak i w sumie zostaje przy autoalarmie. Syrena znajduje sie przy prawym podbiciu szyby - myslalem ze da sie jakos wyizolować/zakryć żaby była ciszej ale nie mam na to pomysłu.

Owszem kto by kradł hyundaia wartego ok, 3000zł ale w samochodzie moge mieć laptopa lub inny cenny sprzet. Tez mam imobilaisera ale to mi nie zapewni ze zlodziej nie wezmie sobie mojego laptopa  :-o  

A tak podczas potencjalnego wlamania włącza sie alarm ktory przyciaga uwagę wszystkich w promieniu conajmniej 100m, a podejzewam ze zlodziej nie bedzie sie czul juz wtedy tak swobodnie  8-)

W każdym bądź razie dziekuje za propozycje

[ Dodano: 2013-04-25, 12:19 ]
Wybaczcie panowie, że odnawiam temat. Miałem zastój w grzebaniu w aucie.

Tak wyglądają podłączenia od syreny po podniesieniu tej czarnej gumy. Może przesunięcie któryś tych małych dzwigni coś zmieni ? Nie chcialem ich przestawiać żaby czegoś nie spartolić. (Chodzi mi o wyłączenie sygnału otwierania i zamykania auta)