Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
(Lantra J1 1,5l) czy warto założyć BLOS-a na gaz ?
mihu_24:
--- Cytat: "grzesik1" ---w lantrze jest to do zrobienia :) mam u siebie, co prawda do połączenia wszystkiego musiałem użyć rury PCV ale wszystko ładnie mi podpasowało i teraz cieszę się bezproblemową jazdą na LPG.
Zrobiłem na gazie 20000km i ani jednego strzału ;o
--- Koniec cytatu ---
Masz jakieś foto tego dolotu z blosem?
Grzesik1:
jutro zrobie jak bede mial chwile
gleda:
no tak....cieszy mnie, że jesteście zadowoleni ze swoich BLOS-ów :mrgreen: ale wracając do mojego pierwszego wątku powtórzę nurtujące mnie pytania :-/ :
1.czy auto odzyska wigor względem mojej aktualnej instalacji II gen.?
2.jak zmieni się spalanie (większe czy mniejsze)?
3.jaka będzie praca silnika (równość pracy,dziura przy przyspieszaniu,praca na niskich i wysokich obrotach)?
4.czy mogą być problemy przy przeglądzie (ze względu na przepisy ekologiczne UE)?
5.czy trudno jest założyć samemu (do istniejącej instalacji II gen.)?
Największym bodźcem do pomysłu na BLOS-a była dla mnie ewentualna możliwość odzyskania temperamentu auta (podobno spadek mocy jest min. w stosunku do BP i nie tak zauważalny jak przy zwykłej instalce) ale inne w/w punkty też są dla mnie ważne.
Za wszystkie opinie będę wdzięczny choć przyznaję, że najbardziej liczę na doświadczenia "grzesik1" ponieważ ma takie samo autko jak ja (nawet kolor ten sam) ;-)
...i też z niecierpliwością czekam na to zdjęcie.
zybon:
--- Cytat: "Accent" ---Ja też mam blos bez przesady z tą radością z jazdy.
--- Koniec cytatu ---
a jednak przy moim silniku radocha jest duza :mrgreen:
autko dozyskalo swoj wigor ciagnie juz od niskich obrotow, a nie jak dawniej zaczynalo sie cos dziac dopiwero powyżej 3000 bor/min., kreci sie plynnie w pelnym zakrecie obrotow, na biegu jalowym jeszcze nigdy tak rowniutko nie pracowal, nic nie faluje, nic nie szczela... poprostu zachowuje sie jak na benzynie... co do spalania to przy mojej jezdzie wychodzi 12,5-13 l. w jezdzie miejskiej, a noge mam ciezka ]:->
Grzesik1:
u mnie też jest różnica... oczywiście na korzyść jeśli chodzi o spalanie to wychodzi podobnie jak na mikserze, ale mocy znacznie przybyło...(teraz na LPG lepiej chodzi niż na Pb-chyba pompka zdechła) bieg jałowy jak z książki, żadnych strzałów itp.
Na przeglądzie koleś pytał się mnie co to jest...przegląd przeszedłem bez problemów.
fotki
patent z forum forda ;d
Nawigacja
[#] Następna strona