Forum > Matrix / ix20
[ix20] Akcja serwisowa ix20
KoTeK:
--- Cytat: "kml" ---Napisz które ASO jest takie "fajne"
--- Koniec cytatu ---
Z mojej miejscowości.
beazee:
--- Cytat: "KoTeK" ---ale dlaczego sami nie powiadamiają użytkowników (...) Pan stwierdził, że to nie jest "akcja przywoławcza"
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie taką samą odpowiedź dostałem od Hyundai Ireland. Jest to "akcja serwisowa" a nie "akcja przywoławcza", nie ma wpływu na bezpieczeństwo a samochód jest sprawdzany dopiero kiedy sam pojawi się w ASO z jakiegokolwiek powodu (najczęsciej na przegląd).
Dobrze, że choć oni odpowiedzieli bo lokalnemu ASO najwyraźniej email "sie popsuł".
ph71:
Z powyższych wpisów wynika jasno, że Hyundai Polska i nie tylko oraz współpracujące z nim ASO ciągle nie wypracowały jednego i właściwego także z punktu widzenia klienta wzorca postępowania przy okazji takich akcji. Cierpi na tym przede wszystkim wizerunek marki. Gdyby nie fora internetowe pewnie niektórzy z nas nawet by się nie dowiedzieli, że była...
Ciekawe co na to centrala marki? Pytanie zapewne z gatunku retorycznych.
lukasz.zst:
Od importera w Czechach dostałem zaproszenie na wymianę amortyzatorów . Moje auto jest na liście z godnie z numerem VIN , przekazałem ta informację wraz z cała korespondencja do importera do pana Pawła Lilipop . W dniu wczorajszym zadzwoniłem do Hyundaia i dostałem odpowiedz że polski importer nie przewiduje takiej akcji , że mam udać sie do serwisu w Ostrawie na wymianę amortyzatorów, chodź do Ostrawy mam 110km ale trzeba tam pojechać przynajmniej dwa razy po 4H i drugi problem język
Zbyszek:
lukasz.zst, czemu przynajmniej dwa razy?
Nawigacja
[#] Następna strona