Forum > Matrix / ix20

[ix20] Akcja serwisowa ix20

(1/8) > >>

jack55:
Podczas nieplanowanej wizyty w serwisie dowiedziałem się dzisiaj o akcji serwisowej związanej z hamulcami a raczej wadliwymi zaciskami tarcz z tyłu co może doprowadzić do ich zatarcia.Cała sprawa wyszła zupełnie przypadkiem na jaw ,ponieważ jadąc dzisiaj do pracy zauważyłem, że pomimo niezaciągniętego hamulca ręcznego na desce rozdzielczej mruga mi kontrolka Break.Akcją serwisową objęta jest określona partia ix20.Podając numer Vin w serwisie można uzyskać dokładne informacje.
Jestem jednak mocno zdziwiony podejściem dealera Hyundaia, że nie zostałem poinformowany o możliwości wystąpienia problemów z hamulcami i wezwany do serwisu w celu  naprawy powyższej usterki.Kurczę w końcu chodzi tutaj o Nasze  bezpieczeństwo  :-/

KoTeK:
Oj....to jestem mocno zdziwiony....
W Chevrolecie gdy była ogłoszona akcja serwisowa dostałem stosowne zawiadomienie z prośbą o stawienie się w salonie celem .....itd.
Problem, który wtedy napotkałem to wyduszenie z dilera co mają naprawiać  :shock: . Po kilku wymianach zdań przekonałem go, że tajemnice może mieć w stosunku do swojej żony, a mi jak chce coś naprawiać w moim aucie to bez żadnej łaski ma powiedzieć co robi.
Z tego co piszesz, trzeba udać się do salonu i delikatnie podpytać o co chodzi.

endriu:
Ja miałem wymienione z tyłu zaciski jakieś 1,5 miesiaca temu po prostu zatarły się i koniec jazdy znikł także hamulec reczny na razie jest ok nic sie nie grzeje .

ph71:
Moje zaciski będą wymienione w przyszłym tygodniu. Czekam aż dojadą do serwisu.
Ciekawe, że pierwszy telefonicznie poinformował mnie o tym dealer u którego tego auta nie kupiłem...
Przy okazji wymienią część plastików z przodu bo trzeszczą.

sense:
Pogłoski o tej akcji serwisowej słyszałem już jakiś czas temu.
Napisałem więc do serwisu (AZ Auto w Warszawie) pytanie czy wiedzą o wspomnianej akcji serwisowej. Przez prawie 3 tygodnie szef serwisu unikał odpowiedzi i w efekcie nie dowiedziałem się czy takowa akcja na zaciski jest czy jej nie ma.
Dla mnie to kompromitacja szefa serwisu AZ Auto, który nie potrafi (lub nie chce) odpowiedzieć na proste pytanie.
Tak czy inaczej jest to jawne olewanie klientów.
Tak wygląda budowanie marki Hyundai.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej