Forum > Zakup Hyundaia
KUPNO - Sonata
skywriter:
Kolego Krejzol_3000 więcej wiary w samochody ;-) Tempomat jest sam widziałeś - mogłeś poprosić o test czy działa ;-)
Blacharkę Ci przemierzyłem miernikiem - pokazałem gdzie była robiona kosmetyka - zderzak, 2 x drzwi. Przebieg oryginalny. Rocznik 2007/2008 to moje niedopatrzenie, tak samo wysprzęglik. O belkę się nie bój - śmiało szukaj Sonatę i więcej wiary w markę.
Krejzol_3000:
Witaj skywriter, tak myślałem, że się tu pojawisz:)
Domyślam się, że tempomat działa - tak jak widziałeś byłem zgrubnie obejrzeć auto, pozostaje kwestia czemu @kosmos2011 napisał, że nie było tempomatu w momencie wyjazdu z fabryki.
Będę w najbliższym czasie w okolicach Krakowa i jeżeli ogłoszenie będzie nadal aktualne oraz znajdę trochę czasu to pojadę obejrzeć ponownie auto.
@skywriter, możesz jeszcze napisać czy auto posiada DRL, jeżeli tak to wskaż gdzie.
Pozdrawiam
kosmos2011:
--- Cytat: "skywriter" ---Co do Sonaty, to w najbliższy czwartek jedzie do centralnej Polski prawdopodobnie, a Klientem nie jest Krejzol_3000.
--- Koniec cytatu ---
Czyli ogłoszenie raczej nieaktualne.
Tempomat został dołożony u sprzedawcy w Danii i jest to jakiś uniwersalny model. W sumie przy tym silniku można było to zrobić tak jak w fabryce czyli sterowanie przyciskami w kierownicy i obsługa przez ECU silnika, a nie dodatkowy uniwersalny sterownik.
skywriter:
Z szacunku dla innych użytkowników forum nie będę polemizował z tym czy ktoś tempomat montował czy nie już po tym jak auto wyjechało z fabryki.
Powiem Ci tylko, że 5 lat temu użytkowałem Hyundai Santa Fe, wersja z 2003r. - auto miało dokładnie taki sam tempomat - w postaci manetki z lewej strony pod kierownicą, a w dokumentacji, po numerze VIN próżno było szukać tej informacji. W kwestii DRL nie mam pojęcia - nic nie było przeze mnie demontowane.
[ Dodano: 2015-11-23, 21:56 ]
Krejzol_3000 - jakby jednak w czwartek Sonata nie opuściła Krakowa to dam Ci znać - pojedziemy z flaszką oglądać tylną belkę ;-)
Krejzol_3000:
W takim razie dziękuję za pomoc, jeżeli to ogłoszenie jest nieaktualne to nie ma co drążyć już tematu.
W wolnej chwili poszukam kolejnej Sonaty wartej uwagi i i będę pytał w razie wątpliwości, może, że ktoś wie o dobrej Sonacie na sprzedaż.
Nawigacja
[#] Następna strona