Forum > i20

[i20 PB] 1.2l DOHC Problem z obrotami/mocą?

<< < (2/4) > >>

djpit:
u mnie w 1.2 takie coś nie występuje. Jedyne co potwierdzam to że po wciśnięciu sprzęgła obroty dalej trochę podbija i zaraz opadają, powiedzieli że to normalne w Aso.

Szkoda że to normalne tylko w hyundaiach.

Ja już mam po i20 wyrobione zdanie o marce ...

Oskar79PL:

--- Cytat: "djpit" ---u mnie w 1.2 takie coś nie występuje. Jedyne co potwierdzam to że po wciśnięciu sprzęgła obroty dalej trochę podbija i zaraz opadają, powiedzieli że to normalne w Aso.
--- Koniec cytatu ---

Pytanie tylko ile to jest to trochę - "u mnie" podbija momentami aż o 1000obr (co też widać na filmiku).

Kudłaty_1975:

--- Cytat: "Oskar79PL" ---Widzę że "posiadamy" identyczne silniki - też są takie objawy podczas manewrowania?
--- Koniec cytatu ---

U mnie też podbijał obroty na samym początku. Z czasem jakoś się ten gaz „wyrobił” w trakcie eksploatacji i teraz jest to mniej uciążliwe. Przyznam, że też starałem się nauczyć tego samochodu. Nie wspomnę o pierwszych startach. Przyzwyczajony do turbo diesla z dużym momentem obrotowym,  Hultaja dławiłem co czwarte ruszanie.  Przy manewrach wycie silnika było normą, bo przez ten gaz, który reagował z opóźnieniem na wciśnięcie jak i odpuszczenie, nie dało się jak człowiek jeździć. Dobrze, że to jeszcze lato było, to czerwoną twarz ze wstydu można było wytłumaczyć upałem. Teraz już jest dobrze. I z Hultajem i z ryjem

Vanitum:

--- Cytat: "djpit" ---u mnie w 1.2 takie coś nie występuje. Jedyne co potwierdzam to że po wciśnięciu sprzęgła obroty dalej trochę podbija i zaraz opadają, powiedzieli że to normalne w Aso.

Szkoda że to normalne tylko w hyundaiach.

Ja już mam po i20 wyrobione zdanie o marce ...
--- Koniec cytatu ---

To nie jest normalne tylko w hyundaiu. To samo mam w golfie. Powodem jest elektroniczne ustawianie konta wyprzedzenia zapłonu. Po prostu komputer wiecznie namolnie reguluje to ustrojstwo. Trzeba się do tego przyzwyczaić

btn:

--- Cytat: "Vanitum" ---(...) ustawianie konta (...)
--- Koniec cytatu ---

Czego? o_O

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej