Autor Wątek: Silowniki i modul centralnego zamka  (Przeczytany 2635 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

roofus

• Gość
Silowniki i modul centralnego zamka
« dnia: 28 Styczeń 2009, 20:20:11 »
Latem tego roku zalozylem sterownik centralnego zamka -->> w tym temacie <<--
Problem polega na tym ze kiedy otworze auto z pilota i wsiade do auta to po 25 sek auto sie czasami zamyka (przy otwarciu drzwi takie rzeczy nie maja prawa sie dziac).
Na poczatku wciskalem na pilocie guzik od otwierania i bylo ok do momentu kiedy to znowu taka akcja miala miejsce i przy otwarciu z pilota wystrzelil mi bezpiecznik.

Rozkrecilem miejsce gdzie byl montowany sterownik w celu poszukania jakiegos zwarcia lub cos w tym stylu, no niestety nie udalo mi sie nic takiego zlokalizowac. Dlajej poszedlam w drzwi gdzie jest sterownik i czujka od otwartych drzwi, ale niestety i tu nic nie znalazlem.
Dodam ze szystkie polaczenia kabli mam porobione na wsuwki i zaizolowane tasma.
Sprawdzalem czy sterownik nie dostal wilgoci ale jest tam sucho.
Ma ktos jakis pomysl co moze byc przyczyna?

termos

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Styczeń 2009, 23:54:42 »
Skoro poleciał Ci bezpiecznik, a wszystkie połączenia są w porządku to ja bym obstawiał problem ze sterownikiem. Być może popłynął za duży prąd i np. przepalił tranzystor obsługujący połączenie z czujnikiem otwarcia drzwi. Jeśli to wykonalne to może wymontuj i otwórz sterownik c.z. Jest szansa, że jak się jakiś element przepalił to będzie to widać. Jak nie będziesz pewien, to możesz zamieścić fotkę wnętrza sterownika.

roofus

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Luty 2009, 11:15:09 »
W sterowniku nic sie nie przepalilo, po sciagnieciu tapicerek i przegladze instalacji wszystkie funkcje sterownika dzialaja poprawnie. Ale problem zamykania auta po otwarciu drzwi nadal sie zdaza tyle ze bardzo zadko.
Teraz zanim wsiade do auta kilka razy wciskam czujnik od otwarcia drzwi, mysle ze to moze on czasami nie zaskoczy, tylko nie wiem skad te zwarcie w instalacji.