Forum > Tucson JM
[Tucson] czas nagrzewania w środku
y4r3k:
Najlepszy motyw wg mnie to tunele między drzwiami a deską rozdzielczą :) Powietrze dmucha bezpośrednio z drzwi na boczne szyby, dokładnie tam gdzie trzeba, nie każdy samochód tak ma...
estor:
zrobiła sie zima , i okazuje się ze jak jadę to jakaś temperatura jest odczuwalna dodatnia ale jak stanę leci słabo cieple powietrze ., Płynu jest dość. Tylko że jedna rura od od chłodnicy jest gorąca góra a ta dolna jest zima, jedna cześć chłodnicy gorąca druga część zima, płyn też zimy . czy walnięty termostat jest przyczyną?
tucson2006:
rura gorąca to rura z plynem z silnika który jest gorący ta druga to rura przez którą schłodzony płyn z chłodnicy napływa do silnika i ona powinna być chłodniejsza.A jak temperatura płynu na desce rozdzielczej?wskazówka powinna być w polowie i stać w jednym miejscu-jeżeli przy jeździe jest w polowie a przy zatrzymaniu opada to chyba termostat.Sprawdż czy masz odpowietrzenie drożne bo to też może być przyczyną słabej temperatury
estor:
wksaźnik oczywiście na połowie i nie rusza się !.
Odpowietrzenie chodzi ci o włączenie silnika na zimnym otwarcie korka metalowego i czekanie na bąble ? Zrobiłem tak przed chwilą rura góra robiła się gorąca bąbli brak jak naciskam te rury górne i dolne to płyn prawie się ulewa chyba że ten zabieg mam przeprowadzić dość długo.
Nuna:
Włączenie tylko obiegu wewnętrznego, czyli odcięcie się od mroźnego powietrza z zewnątrz znacząco przyspiesza ogrzanie się kabiny. Później, jak w kabinie jest ciepło można już "odświeżyć" atmosferę ;-) .
Nawigacja
[#] Następna strona