Forum > Getz

Montaż haka- Getz

<< < (2/4) > >>

Pol246:
Możecie podać z której strony jest przykręcony hak do podłużnicy w danym roczniku. Określenie tego jest dla mnie ważnie przed kupnem haka. Produceńci haków podają od 2003 do dońca 2004 roku jeden a od 2005 do teraz drugi. A nowy model produkowany był od 2006. Ja mam z 2005 roku i nie wiem który hak mam wybrać. Dzięki za pomoc.

marekityle:

--- Cytat: "Pol246" --- A nowy model produkowany był od 2006.
--- Koniec cytatu ---

Nowy model zaczęli produkować jesienią 2005, moim zdaniem jak masz wersje z przed liftingu to hak do tych starszych (2003 do 2005) jak po liftingu to ten drugi.
A z której strony podłużnic przykręcać to powinno być w instrukcji haka (np haki firmy brink do hyundai są tu http://www.brink.eu/modellen.php?tid=10&lid=4&mid=14 )

Pol246:
Ja mam wersje z przed liftingu z 2005r Z instrukcji montażu autohak wynika trochę inaczej.
http://www.autohak.com.pl/index.php?id=lista&lang=&marka=15&model=Getz

marekityle:
<co?> rzeczywiście coś tu się nie zgadza
najlepiej chyba będzie skontaktować się z producentem haka i zapytać który hak będzie odpowiedni
jak masz wersje z przed liftingu to ja bym obstawiał raczej tak jak pisałem wcześniej (ale teraz nie mam pewności)
 :shock: chyba że różnice między tymi hakami nie istnieją i są one za wzajem zamienne :?:
ale po co wtedy producenci bawili by się w dwa różne modele haków :o

Pol246:
W tym właśnie problem. Dzwoniłem do auto hak to pani nie była w stanie powiedzieć który będzie pasował do mojego samochodu. Dała numer do przedstawiciela z mojego rejonu a on zaproponował żebym przyjechał to przymierzą, który badzie pasował. Mam do nich około 50 km i nie jest mi po drodze tam jechać ale jk nie będę pewien który będzie pasował to tam pojadę i kupię. Tylko hak tej firmy tam kosztuje około 450 zł plus wiązka elektryczna. Na allegro jest hak firmy TMT który za kompletny by mnie kosztowało około 320 zł z wysyłka. Dlatęgo chcę odreślić czy jest widoczna różnica w sposobie montażu."marekityle" czy możesz zajrzeć pod swój samochód i podać z której strony są otwory gwintowane do przykręconia hak do podłużnicy? Chciał bym aby kto ma samochód do 2005 roku sprawdził to samo. W ten sposub może uda się określić różnicę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej