Forum > Tucson JM

[Tucson] Aplikacja Torque na Androida ładnie działa z Tucson

<< < (2/5) > >>

y4r3k:
Tak, wygląda identycznie.

Podczas podłączenia troche wystaje (jest widoczny z góry), ale jest to skrajna lewa strona i jeszcze nie zdarzyło mi się zahaczyć nogą. Inna sprawa, że nie trzymam tego podłączonego cały czas. Podlączam czasami... jak chce coś skontrolować.
Po wyłączeniu silnika tam nadal jest podawane napięcie - dioda się swieci, przynajmniej przez jakiś czas, sprawdzałem 3 minuty.

bartekzg:

--- Cytat: "y4r3k" ---Na androidzie odpalamy aplikacje Torque
--- Koniec cytatu ---

mozesz napisac którą konkretnie aplikacje polecasz? wersja płatna czy bezpłatna.

Sprawdziłem w google play i kilka tych apek tam jest :roll:

y4r3k:
Aplikacja nazywa się Torque (wersja Lite lub Pro, jedna bezpłatna druga płatna), można poznać po żółtej ikonce silnika.

Nuna:
bartekzg, - też masz diesla - jak już coś podziałasz w temacie, to napisz jak Ci to hula. Mój  jakiś wredny jest, bo już ze trzech mechaników (ale nie od hyundai'a) próbowało się wpiąć ze swoimi sprzętami i guzik -> skomunikowali się tylko ze skrzynią biegów. W serwisie ASO - bez problemów - więc chyba jakąś blokadę mam na nieoryginalne testery (a szkoda, bo fajnie byłoby mieć coś swojego i na szybko).

y4r3k:
Za pomoca Torque zczytamy tylko podstawowe bledy silnika (check engine) i wartosci rożnych czujników (temperatura, spalanie i takie bajery)

Bardziej poważne diagnozy oraz takie rzeczy jak bledy poduszek - już nie.

Raz miałem Hyundaia podłączonego pod Launch Diagun X431. Inny mechanik też podłączał jakis jeszcze droższy tester. To uniwersalne testery i obu przypadkach nie było problemu z komunikacją, jednak one kosztują... (ten prosty Launch chyba min. 3 tyś)

Przez ten czytnik na bluetooth mozna tez polaczyc sie z komputerem, sa do tego specjalne aplikacje, ale nie sadze aby zrobiły wszystko to co profesjonalny tester, przynajmniej nie w Hyundaiu..... a może słabo szukam ;)

Dla mnie Torque jest przydatny do kontroli pracy sond lambda (fajnie to czasem skontrolować jak sie ma lpg).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej