Forum > Lantra

Wyrwany amortyzator tył (Lantra Kombi)

<< < (3/4) > >>

BartBartez:

--- Cytat: "e-gen" ---nadal nie potrafię powiązać odboju z wyrwaniem amortyzatora..
--- Koniec cytatu ---

Co racja to racja. Jeśli odbój byłby przyczyną to musiałoby również rozerwać poduszkę amortyzatora. Ewentualnie rozsadzi dół amorka.

e-gen:

--- Cytat: "esp" --- te w samochodzie przejechały dopiero 60,000 km :cry: )
--- Koniec cytatu ---

co może wskazywać na niewłaściwy montaż....

esp:
Witajcie ponownie.

Więc tak przyczyną wyrwania amortyzatora było to:

Czyli mocowanie górne amortyzatora. Korozja doprowadziła do takiego stanu rzeczy.
Problem jest w tym, że w moim wspaniałym mieście raczej będzie problem w tą częścią. Widziałem ją na hdmot.pl, ale tam trzeba czekać 2-3 dni na dostawę, a ja niestety tyle nie mam. Gdy byłem posiadaczem Dużego Fiata :-D to koledzy pomagali mi dostać różne części do niego, gdy nie mogłem ich dostać ani na szrocie ani w sklepie.

Mam nadzieję, że znajdzie się w śród was ktoś, kto
a. mógłby mi tą część kupić i wysłać do mnie
b. znaleźć jakiś sklep, który ma tą część od ręki i dać mi namiary na niego, żebym sam się z nim skontaktował
c. hurtowni, która zajmuje się takimi częściami, żeby sklep w którym kupuję wziął tą część?
d. może, ktoś z was ma taką nową część i może mi ją sprzedać np. za pośrednictwem Allegro

Wiem, że proszę o wiele, ale nie widzę innych możliwości.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam

Adrian
.ESP.

e-gen:
Najlepsze rozwiązanie to skorzystanie ze sklepu internetowego InterCarsu chwalą się że czas dostawy+24h a opłata za transport=10 zł.

esp:
No tak, ale niestety na InterCars nie ma tej części, ani zamiennika. eh no dobra kupię część przez ten hdmot.pl

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej