Forum > Lantra

Wyrwany amortyzator tył (Lantra Kombi)

(1/4) > >>

esp:
Cześć

W sobotę stanąłem przed koniecznością kupienia amortyzatorów na tył do mojej Lantry kombi. Na dołku amortyzator wyskoczył z górnego mocowania i oparł się na sprężynach. Jazdy brak do czasu, aż kupię amortyzatory (te w samochodzie przejechały dopiero 60,000 km :cry: )

BTW macie jakieś typy na dobry i niedrogi komplet?

A wracając do tematu. Mechanik u którego byłem powiedział, że mam kupić jakieś gumy, co idą na górę amortyzatora, bo to one były przyczyną tego zdarzenia. Byłem w 4 sklepach i nie bardzo byli mi wstanie pomóc, bo nie wiedzieli o co mi chodzi. W sumie sam nie wiem o co chodzi. :D Problem jest w tym, że auto potrzebne no i nie wiem co z tym fantem zrobić. Dlatego też zdecydowałem się do Was napisać z prośbą o wyjaśnienie o jakie gumy chodzi mechanikowi oraz jakieś namiary w necie na nie, lub chociaż coś podobnego, żebym wiedział o co chodzi i czego szukać.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam

.ESP.

P.S. Dodam jeszcze, mam nadzieję, że pomoże, że mechanik powiedział, że przyczyną wyrwania amortyzatora była korozja. Może chodzi i mocowanie amortyzatora? Tylko czy wiecie gdzie to można dostać? Bo u mnie w sklepie powiedzieli, że do kombi to trzeba kombinować :lol: .

BartBartez:

--- Cytat: "esp" ---o jakie gumy chodzi mechanikowi
--- Koniec cytatu ---

Poduszka amortyzatora z łożyskiem

esp:
Sorki, że zawracam tyłek, ale nie chcę bawić się w kupowanie i odsyłanie bo kupiłem źle, więc chciałbym się zapytać czy to o tą część chodzi?

http://hdmot.pl/index.php?p3320,gorne-mocowanie-hyundai-a70510h-a70511h-tyl

Chyba o tą, bo jak zaglądałem od strony bagażnika pod osłoną głośników oraz spod spodu to chyba właśnie to jest ta część. Ale czy ona ma od razu to łożysko, o którym mówił BartBartez?

Thx za odpowiedź.

Pozdrawiam.

e-gen:

--- Cytat: "esp" ---czy to o tą część chodzi? http://hdmot.pl/index.php?p3320,gorne-mocowanie-hyundai-a70510h-a70511h-ty
--- Koniec cytatu ---

TAK

--- Cytat: "BartBartez" ---Poduszka amortyzatora z łożyskiem
--- Koniec cytatu ---

Sama poduszka - z tyłu łożyska nie ma.

BartBartez:
Sorki!!! Nie doczytałem, że chodzi o tył.
Ta część będzie dobra

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej