Forum > Tucson JM
[Tucson] Światła LED w miejscu halogenów - czy ktoś montował
bock_1:
Witam
Odświeżę trochę temat. :) Zamierzam kupić i zainstalować światła LED do jazdy dziennej. Jest trochę tego na Allegro. Na pewno nie kupię lamp za 5o zł. Zamierzam kupić Philipsy albo OSRAM. Rozważam również tańsze NSSC 507HP. Lampy poza ceną różnią się również długością. I tutaj moje pytanie jak długie lamy da radę zamontować we wnęce poniżej halogenów? Czy można je zamontować w kratce która jest w tym miejscu? Czy nie będą zbyt głęboko ukryte w tej wnęce? Dopuszczam również kupno LED-ów okrągłych o ile dobrze będą wyglądały w tym miejscu i o ile znajdę jakościowo odpowiednie. Czy ktoś kto instalował takie światła może coś doradzić w tym temacie? Pozdrawiam
[ Dodano: 2015-07-06, 11:40 ]
Więc może z innej strony :) Może pytanie i głupie ale ,,kto pyta nie błądzi" :)
Jaka jest rola kratek w Tucsonie, które znajduje się we wnękach poniżej świateł przeciwmgielnych? Czy są one tylko jako ozdoba przodu czy również mają jakieś znaczenie inne? ( np. jest to wlot powietrza które chłodzi silnik). Pytam ponieważ właśnie w tym miejscu zamierzam zainstalować dodatkowe lampy.
Invert:
witam,
Pytanie jest takie. W przełaczniku do swiateł mam 3 pozycje niestety nie mam AUTO. Natomiast w skrzynce bezpieczników jest załaczony bezpiecznik 15A w gniezdzie DRL. Czy moge te swiatłą jakoś uruchomic. Moze wystarczy tylko rozebrac dół kierownicy aby dostac sie do kostki przełączników swiateł i zewrzec dwa piny w gniezdzie od przełaznika świateł? Ktos może symulował takie cos?
bobek310:
--- Cytat: "bock_1" ---Witam
Odświeżę trochę temat. :) Zamierzam kupić i zainstalować światła LED do jazdy dziennej. Jest trochę tego na Allegro. Na pewno nie kupię lamp za 5o zł. Zamierzam kupić Philipsy albo OSRAM. Rozważam również tańsze NSSC 507HP. Lampy poza ceną różnią się również długością. I tutaj moje pytanie jak długie lamy da radę zamontować we wnęce poniżej halogenów? Czy można je zamontować w kratce która jest w tym miejscu? Czy nie będą zbyt głęboko ukryte w tej wnęce? Dopuszczam również kupno LED-ów okrągłych o ile dobrze będą wyglądały w tym miejscu i o ile znajdę jakościowo odpowiednie. Czy ktoś kto instalował takie światła może coś doradzić w tym temacie? Pozdrawiam
[ Dodano: 2015-07-06, 11:40 ]
Więc może z innej strony :) Może pytanie i głupie ale ,,kto pyta nie błądzi" :)
Jaka jest rola kratek w Tucsonie, które znajduje się we wnękach poniżej świateł przeciwmgielnych? Czy są one tylko jako ozdoba przodu czy również mają jakieś znaczenie inne? ( np. jest to wlot powietrza które chłodzi silnik). Pytam ponieważ właśnie w tym miejscu zamierzam zainstalować dodatkowe lampy.
--- Koniec cytatu ---
Ja mam zamontowane światła LED w tych kratkach. Lampy nie mogą być dłuższe niż 14 cm. Lampy mam produkcji polskiej: osobno lampy, osobno przetwornik. Są bardzo mocne. Mam je od roku i jestem bardzo zadowolony. Nawet w największym słońcu jestem dobrze widoczny.
piter1777:
Co myślicie o dodatkowej lampie do cofania np.,taka
albo jakeś inne pomysły
http://allegro.pl/lampa-robocza-led-cofania-szperacz-halogen-diodowy-i5487815760.html
Jureq:
- nie ma homologacji drogowej
- światła daje tyle co lampki dzienne
Nawigacja
[#] Następna strona