Forum > Accent

[Accent MC] Problem z ogrzewaniem

<< < (2/4) > >>

Lookas:
mialem kiedys przypadek dokladnie taki jak opisujesz, (co prawda inny samochod) i po wymianie nagrzewnicy nic sie nie zmienilo. po grubszej weryfikacji okazalo sie, ze wirnik na pompie wody sie zluzowal i nie pompowalo do nagrzewnicy. odziwo silnik sie nie grzal.
pzdr.

ociep02:
Wiecie co wracam do tematu. Prawdopodobnie to nic z pompa wody, a nagrzewnicy do dzisiaj nie udalo mi sie sprawdzic bo nie moge sie do niej dostac.. Myslicie ze wymiana plynu chlodniczego moze pomoc?? Moze jest za bardzo zasyfiony?? I przy okazji powedzcie mi ile plynu chlodniczego wchodzi do accenta 1.5 crdi 2005 rok.

Zbyszek:
ociep02, spróbować z płynem nie zaszkodzi. Chyba najmniej kosztowna próba. Co do ilości to musisz sprawdzić w instrukcji.

ggt1987:
Miałem w poprzednim miesiącu podobny problem, w moim accencie po przejechaniu ok. 50 km nadal było zimno a silnik sie nie nagrzewał na desce non-stop paliła sie kontrolka od rozgrzania silnika -->> pomogła wymiana termostatu, koszt ok. 70 zł

kml:
Płyn+termostat a potem nagrzewnica. W razie konieczności dłubania w środku nowy płyn zlewasz do CZYSTEGO pojemnika i używasz ponownie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej