Forum > Accent

[Accent MC] Problem z ogrzewaniem

<< < (3/4) > >>

Zbyszek:

--- Cytat: "ggt1987" ---silnik sie nie nagrzewał na desce non-stop paliła sie kontrolka od rozgrzania silnika
--- Koniec cytatu ---

Jaką kontrolkę masz na myśli :?: Tą czerwoną oznaczającą zbyt wysoką temperaturę :?:

ggt1987:
Niebieska, podpisana w książce jako "lampka kontrolna temperatury płynu chłodzącego silnik", normalnie gasła po 3-4 km, po wymianie termostatu jest ok

Zbyszek:
Pytam bo mnie zaskoczyłeś... u mnie nie ma takiej kontrolki... A posiadasz wskaźnik temperatury silnika? W naszych Accentach były bodajże dwie wersje zestawów wskaźników.

ggt1987:

--- Cytat: "Zbyszek" ---... W naszych Accentach były bodajże dwie wersje zestawów wskaźników.
--- Koniec cytatu ---

Dokładnie, wersja sedan ma inna wersje wskaźników niż hatchback, u mnie nie występuje wskaznik temp. silnika

ociep02:
Problem rozwiazany. Okazalo sie ze jakis inteligent tj poprzedni wlasciciel wlal do zbiorniczka koncentrat a do ukladu zwykla wode. Myslal ze to sie wymiesza.. Wszystko spuscilem, wyczyscilem i udroznilem caly uklad. Po nalaniu nowego plynu wszystko pieknie dziala. Dzieki wszystkim za pomoc

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej