Forum > Lantra
[Elantra] Obniżenie
kml:
rufuz, jamexy allegro i w tej cenie co one są to nic lepszego nie znajdziesz. NIe chce mi się pisać po raz xxxx na ten temat więc w wielkim skrócie: nie są ultra twarde i nie zawsze obniżają auto tak jak powinny ( dla mnie to zaleta ale co kto lubi )
Kayaba: intercars etc. Znajomy miał u siebie ze spreżynami - 40mm i nic im sie nie stało, a jeździł ze 30 tys na tym. Amory są gazowe i przeznaczone do jazdy na codzień.
rufuz:
No juz wiem
a wiec raczej amory komplet Koni Sport a sprężyny Vogtland (35 mm) no i może rozpórki kielichów ale to zobaczymy.
Miałem zmienić na jakieś nowsze auto ale stwierdziłem ze szkoda mi mojego "hultaja" tyle pracy już w niego włożyłem, że włożę jeszcze nieco w mały, dyskretny ale dobry tuning. Planuje jeszcze tapicerkę ze skóry do srodka ale to sobie sam zrobię bo robię akurat w skórzanej tapicerce. Moze jakis maly zabieg dodający trochę mocy ale zobaczymy czy kasa jaka planuje wystarczy.
Tylko nie wiem czy te 35 mm to nie trochę za mało. Myślałem o 40 mm może 45 mm no nie wiem zobaczymy. Operacje tuning mojego "hultaja" zaczynam za miesiąc wiec mam jeszcze nieco czasu.
http://www.44tuning.pl/vmchk/zawieszenia-koni/amortyzator-koni-sport-tyl-86-2631sport-hyundai-lantra-/-elantra-sedan-/-wagon.html
Pozdrowka
kml:
rufuz, jeździłeś kiedyś na koni? Ja miałem okazję być przewieźionym i te amory były ultra twarde i do jazdy na codzień po Polsce to się średnio nadają, moim zdaniem. Niestety nie wiem jakie to były amory dokładnie.
rufuz:
No na Koni nie jeździłem. To jak zwieszenie bedzie twarde to na Polskich drogach czesto bedzie sie cos psulo w tym zawieszeniu pewnie.
Po polsce to akurat zbyt duzo nie jezdze ale to cenna uwaga, za która dzięki bardzo. W Danii drogi są równiuteńkie ja blat od stołu to nie ma problemu ale jak pojadę czasem do Polski to szczególnie na polskich przejazdach kolejowych. Kurde nie wiem teraz juz sam.
Hmmm tylko się teraz zastanawiam czy jak obniże auto o ok 35-40 mm to zawieszenie nie powinno być twardsze ?
Szukałem w Poznaniu jakiejś firmy ale nic specjalnego nie znalazłem.
Twardość amorów zależy od samych amorów czy od sprężyn lub od jednego i drugiego ?
kml:
rufuz, twardość to wypadkowa sprężyn i amorów :) Jeżeli nie jeździsz w Polska to możesz śmiało się utwardząć :) Obniżenie to obniżenie środka cieżkości i prześwitu czyli wizualnie. Jeżeli chodzi o kwestię samej twardości w kontekście spręzyn i ew ocierania o nadkola to wszyscy z którymi rozmawiałem mówili, że po założeniu twardszych sprężyn nigdy nie mieli tego typu problemów.
Nawigacja
[#] Następna strona