Forum > XG / Grandeur

[XG] Jaki rozmiar felgi?

<< < (3/4) > >>

IgoReCzeK:
Witam. Tak przypuszczałem, w XG jest identyczny rozmiar kół co w Sonatach po 2002 roku. No niestety EMSI, coś za coś. Myślę, że samochód postawiony na 18" felgach i tak będzie pięknie wyglądał. 8-) Pozdrawiam Igor.

Erebus:
Ale ta felga nie obcierała dlatego, że była 19'' tylko dlatego, że była za szeroka i miała złe ET. Co do wysokości opony to samo 45 bez podania szerokości niewiele mówi. Wartość wysokości podawana jest w % z szerokości. Czyli 235 x 35%= 82,25 mm. <-- to jest właśnie wysokość tej opony którą Przemierzyłeś.
Niestety nie wiem jaka musiał by być szeroka felga, żeby weszła do Twojego samochodu i jakie przy tej szerokości powinno być ET. Po prostu Musiał byś to sobie pomierzyć. Na Naszym Forum jest pożyteczny temat, może Ci pomoże http://forum.hyundaifanklub.pl/viewtopic.php?t=425 .
Pozdrawiam
Paweł

IgoReCzeK:

--- Cytat: "Erebus" ---Ale ta felga nie obcierała dlatego, że była 19'' tylko dlatego, że była za szeroka
--- Koniec cytatu ---

Witam ponownie. Uważam, że większość producentów proporcjonalnie zwiększa szerokość felg przy zwiększaniu ich rozmiaru i pewnie trudno będzie sobie wyszukać czegoś w rozmiarze 19" x 6,5" na przykład, ten sam problem pojawia się z oponami. Z ET specjalnie się już nie wymanewruje, bo opona jest po prostu za szeroka. Pozdrawiam Igor.

Erebus:
Co racja to racja. Przy 19'' najczęstsza szerokość to 8,5, co jest najpewniej wartością za dużą. Wszystko poniżej będzie raczej trudno dostępne. Ale za to przy 18'', to 7'' szerokość jest do dostania bez problemu. Więc jak już pisał kolega IgoReCzeK to też "niezgorsza" opcja.
Pozdrawiam

gt115pssss:
only 19", mniejszych nie ma sensu nawet zakladac do tego auta

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej