Forum > XG / Grandeur

[XG] Jaki rozmiar felgi?

<< < (2/4) > >>

EMSI:
Ups, a co się wydarzy, jak będę miał powyżej 5mm. W jednym przypadku mam -13.2 a w drugim (przyznam się, ze todość ostra opcja 225/50/19)aż 60.1 mm

Brt85:
EMSI, Poza przekłamaniami licznika nie powinno być żadnych. Poza komfortem jazdy na tych felgach.

IgoReCzeK:
Witam. EMSI, moim skromnym zdaniem nie ryzykował bym z 19" i więcej. Przy jeździe na wprost nie będzie to miało znaczenia, ale manewrowanie na parkingu z dziurami, gdzie samochód zaczyna się przechylać w różne strony mogą być problemy przyprawiające o duży dyskomfort. Ja przeliczałem, kombinowałem i u mnie maksymalne optimum wyszło przy 18". Zrobisz oczywiście jak uważasz, ale skoro pytasz, to takie są moje sugestie. ;-) Pozdrawiam Igor.
P.S.
A jakie są fabryczne wymiary ogumienia? Tak przy okazji. :roll:

EMSI:
No właśnie obawiam się o 19... Więc zostanie 17 lub chociaż 18. Bo jakby pzyjechać na rajd w Ochotnicy z 19 to... :)

EMSI:
Ha. Dzisiaj przymierzyłem piękne koła o specyfice 235/35/19:) Mieszczą się, jeżdżą, podjeżdżają pod krawężnik, ale przy maxymalnym skręcie lekko trą o osłonę silnika... Jedyny mankament tak wielkich kół podczas krótkiego testu.

Chyba jednak będą to 18 lub 17 bo nie chcę mieć profilu niższego niż 45

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej