Autor Wątek: [Accent X3] Brak podświetlenia konsoli środkowej.  (Przeczytany 6611 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

skyline

• Gość
[Accent X3] Brak podświetlenia konsoli środkowej.
« dnia: 29 Październik 2012, 10:15:58 »
Witam,
nie mam podświetlenia konsoli środkowej, a dokładnie to nie świeci mi się nawiew ciepło-zimno, siła nawiewu 1-4 oraz dopływ powietrza z zewnątrz lub cyrkulacja. Reszta wskaźników na konsoli środkowej świeci, czyli światła awaryjne świecą.
Prawdopodobnie padły mi żarówki (no ale żeby wszystkie jednocześnie?) albo bezpiecznik... ktoś może orientuje się , który bezpiecznik odpowiada za oświetlenie nawiewu, nie chce sprawdzać po kolei każdego bo potem mi silnik faluje przez pewien czas i strasznie mnie to denerwuje...
Jeśli to nie będzie bezpiecznik to pewnie trzeba rozebrać konsole aby dostać się do żaróweczek, skomplikowane to jest? Ktoś może mi doradzić jak to zrobić, aby nic nie połamać? Podpowiem, że regulator siły nadmuchu mam suwakowy.

[ Komentarz dodany przez: IgoReCzeK: 2012-10-29, 13:52 ]
Tagowanie tematu.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Październik 2012, 22:03:12 »

skyline

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Październik 2012, 11:04:28 »
dzieki za odpowiedz, chyba jednak nie bezpiecznik, bo dzis podswietlenie normalnie sie pali  :-/  cos mi sie wydaje, ze bez rozbierania konsoli sie nie obejdzie, moze gdzies styki zasniedzialy?... :roll:

werni

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Październik 2012, 21:46:37 »
Dwie srubki w miejscu gdzie wysuwa sie szufladka na napoje. Reszta na zatrzaskach wiec trzeba ciągnac z wyczuciem, najlepiej od dolu. Nie zapomnij odpiąc ciegien. Jedno znajdziesz za schowkiem jak je odepniesz (po bokach maja czarne plastiki, ktore sie wyciaga). Dwa kolejne po prawej stronie nad pedalami. Wchodzą dwie żaróweczki. Miejsca na zarowki znajdziesz pomiedzy pokretlami nawiewu. Najlepiej użyc pesety bo strasznie ciezko sie dostac (w moim przypadku kable od kontrolki gazu nie pozwalaly wyciagnac calkiem panelu)