Forum > Portal
Szalony Hyundai i30/Elantra GT o mocy 600 KM [SEMA 2012]
Łukasz:
--- Cytat: "kml" ---1.6 i 600km? Ciekawa ile godzin przejeździ ten silnik zanim to się rozpadnie no i kolejna kwestia: co ze skrzynią? Przeca nie robili na zamówienie nowej :mrgreen:
--- Koniec cytatu ---
A jakie to ma znaczenie?
Przecież to nie będzie seryjnie produkowane auto.
kml:
Dla mnie ma znaczenie bo zrobić tak wysilony jednorazowy silnik to żaden problem. Ja chylę czoła jak ktoś potrafi wykrzesać moc, ale bez zmniejszenia żywotności o 99.5%
IgoReCzeK:
--- Cytat: "kml" ---Ja chylę czoła jak ktoś potrafi wykrzesać moc, ale bez zmniejszenia żywotności o 99.5%
--- Koniec cytatu ---
Dlatego uważam, że od samego początku jest to zagrywka pod publiczkę, by było o czym dyskutować. Samo wstawienie klatki mnie nie zdziwiło, bo płyta podłogowa by nie wytrzymała przy takiej mocy, resztę ujęliście w komentarzach. Wygląda na to, że ten projekt należy traktować w aspekcie salonowego wybryku tuningowego, bo do użytku rajdowego czy codziennego ten samochód nadawać się nie będzie.
kml:
Ale to działa bo rozmawiamy o tym, prawda :)
O ile przeróbka silnika nie robi na mnie aż takiego wrażenia, bo nie takie cuda wianki ludzie robią, to naprawdę chciałbym zobaczyć co jest z przeniesieniem napędu a już naprawdę chciałbym zobaczyć jak to jeździ po deszczu po długim lekkim łuku ;-]
Gdyby to miała być rajdówka torowa to zapewne skończyłoby się na czymś a la NASCAR gdzie jest nadwozie na ramie no i przeniesieniu napędu na tylne koła.
Generalnie to fajne jest to, że hyujdaj pojawia się na różnych targach etc bo jeszcze kilka lat temu nie było ich w ogóle a to, że nie wszystkie wersje budzą nasz entuzjazm to kwestia gustu :)
Łukasz:
--- Cytat: "kml" ---Dla mnie ma znaczenie bo zrobić tak wysilony jednorazowy silnik to żaden problem. Ja chylę czoła jak ktoś potrafi wykrzesać moc, ale bez zmniejszenia żywotności o 99.5%
--- Koniec cytatu ---
To ma znaczenie w seryjnie produkowanym aucie a tutaj chodzi tylko o pokazanie możliwości. Nikt nie narzeka, że silniki w F1 szybko się rozsypują. Nie powiedziałbym też, że to żaden problem. Abstrahując już od tego, że to wszystko to tylko spekulacje, nikt z nas nie wiem jaka będzie rzeczywista żywotność tej jednostki.
Nawigacja
[#] Następna strona