Autor Wątek: Stożek w Scoupe  (Przeczytany 6660 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wachers

• Gość
Stożek w Scoupe
« dnia: 21 Styczeń 2009, 14:35:00 »
Witam umieszczam ten temat ze względu na to że chciałbym zamontować stożek tylko nie wiem co wy myślicie o tym połączeniu bo mam instalacje LPG i nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie ze stożkiem. Chciałbym też dowiedzieć sie jak go umiejscowić i jak połączyć z przepływomierzem.
Prosze o porady!

BartBartez

• Gość
Stożek w Scoupe
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Styczeń 2009, 19:12:12 »
Cytat: "wachers"
mam instalacje LPG i nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie ze stożkiem

Dobry gazownik powiedział mi kiedyś, że dobry stożek jak najbardziej wskazany przy LPG

IgoReCzeK

• Gość
Stożek w Scoupe
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Styczeń 2009, 21:03:57 »
Cytat: "wachers"
mam instalacje LPG i nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie ze stożkiem

Witam. A ja przekornie odwrócę pytanie. Czy znajdziesz takiego "gazownika", który Ci dobrze ustawi instalację LPG po zamontowaniu filtra stożkowego? Jeśli tak, to uważam, że nie ma problemu i spokojnie można zamontować taki filtr, jeśli to jest Twoim celem w drobnych modyfikacjach jednostki napędowej. Pozdrawiam Igor.

olgierd000

• Gość
Stożek w Scoupe
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Styczeń 2009, 01:23:28 »
stożek nic nie da większe szanse tylko na zatarcie silnika gadanie o przyroscie mocy to lipa stożek daje 1% mocy więcej

wachers

• Gość
Stożek w Scoupe
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Styczeń 2009, 16:00:42 »
nie chodzi w moim wypadku o moc tylko o basowy dzwiek silnika tzn te zasysanie powietrza.

sliwkaxx

• Gość
Stożek w Scoupe
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Styczeń 2009, 11:21:37 »
Ja założyłem stożek ale po jakimś czasie zamieniłem na standardową odudowę. Na początku fajnie, zasy sa powietrze ale... samochód chodził głośniej a żadnego przyrostu mocy, każdy lubi co innego.... Jednak zastanawiam się nad powrotem do stożka z tym że z dolotem z nierdzewki... pozdrawiam

Sadi

• Gość
Stożek w Scoupe
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Styczeń 2009, 12:02:45 »
Polecam aluminium, a nie stal. Lżejsza!!

olgierd000

• Gość
Stożek w Scoupe
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Styczeń 2009, 09:43:05 »
chcesz basik to wymień wydech da ci lepszy efekt tylko pamiętaj ATEST dobra rzecz

gt115pssss

• Gość
Stożek w Scoupe
« Odpowiedź #8 dnia: 02 Luty 2009, 09:07:44 »
Cytat: "BartBartez"
Dobry gazownik powiedział mi kiedyś, że dobry stożek jak najbardziej wskazany przy LPG

a ja slyszlem zupelnie odwrotnie.
gaz lubi cieple powietrze.. zauwaz ze we francuskich autach na zime zaklada sie rurke doprowadzajaca cieple pow z okolic kolektora wydechowego. do dolotu by szybciej sie silnik nagrzewal.
bez tej spirorury w zimie na gazie sie jezdzi kiepsko. szczegolnie jak jest silnik zimny .

olgierd000

• Gość
Stożek w Scoupe
« Odpowiedź #9 dnia: 05 Luty 2009, 09:43:57 »
gaz i stożek to przeciwieństwa poprostu nie zaklada sie gazu jak chcesz miec oiagia po to teoretycznie jest stozek chociaz stożek bez wymiany paru innych rzeczy nic nie da tylko zwiekszy ryzyko na zatarcie

wachers

• Gość
Stożek w Scoupe
« Odpowiedź #10 dnia: 05 Luty 2009, 10:17:08 »
Cytat: "olgierd000"
chcesz basik to wymień wydech da ci lepszy efekt tylko pamiętaj ATEST dobra rzecz

wydechu nie bede wymieniał bo mam strumiennice wstawioną i to jak narazie wystarczy co do przerubek wydechu.

olgierd000

• Gość
Stożek w Scoupe
« Odpowiedź #11 dnia: 05 Luty 2009, 23:04:21 »
uhaaa strumienica a widzę ze przegląd ci nie miły strumienica to kat dla auta zero dodatkowej mocy to mit poczytaj sobie tylko profesjonalne wydechy daje wzrost mocy

Mimix

• Gość
Stożek w Scoupe
« Odpowiedź #12 dnia: 05 Luty 2009, 23:32:49 »
uhaaa strumienica a widzę ze przegląd ci nie miły strumienica to kat dla auta zero dodatkowej mocy to mit poczytaj sobie tylko profesjonalne wydechy daje wzrost mocy

tez sie spotkalem wiele razy z taka opinia.

wachers

• Gość
Stożek w Scoupe
« Odpowiedź #13 dnia: 06 Luty 2009, 07:17:31 »
tak szczerze to ona już była jak kupiłem swego hultaja wiec to nie mój wkład finansowy. Pozdrawiam

olgierd000

• Gość
Stożek w Scoupe
« Odpowiedź #14 dnia: 07 Luty 2009, 23:41:25 »
spoko spoko nie jestem pewien ale to jest podctawa do nie dania przeglądy ale nie ważne o to chodzi ze kiedys sie mowilo że takie coś daje moc w polonezie i w maluchu chyba lol taki żarcik

[ Komentarz dodany przez: BartBartez: 2009-02-08, 14:02 ]
Panowie proszę pisać używając znaków interpunkcyjnych!!!!!!!!!