Autor Wątek: Zakup Santa Fe  (Przeczytany 651360 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mthv

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #480 dnia: 11 Maj 2014, 21:42:55 »

JKowalski

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #481 dnia: 12 Maj 2014, 08:09:09 »
Po ilości chromu wydaje mi się, iż ten egzemplarz już parę miesięcy temu się pojawił.
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=43930&highlight=#43930 chyba o nim mowa w tym poście

Jazz-

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #482 dnia: 12 Maj 2014, 13:08:22 »
Panowie, jak Wam się widzi ten egzemplarz?
http://otomoto.pl/hyundai-santa-fe-C32738047.html

Czy z zdjęć widać jakieś nieprawidłowości?

Mistrz

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #483 dnia: 12 Maj 2014, 16:33:24 »
@up
Jak dla mnie wydaje się dziwna kierownica, co prawda ja mam w kolorze brązowym, ale powinna miec kolor bardziej jednolity, a tutaj środek wyraźnie sie różni (jest to tylko moje spojrzenie i raczej niech wypowie sie ktoś kto ma taką wersję kolorystyczną).
Inna sprawa to przebieg - dla mnie wydaje się strasznie niski, gdybyś mógł go obejrzeć na żywo to w środku nie powinno byc najmniejszych śladów zużycia. Ja mam przebieg juz prawie 200 000, ale w środku naprawdę trudno szukać jakichś przetarć czy widocznego zuzycia. Tutaj przy przebiegu o połowę niższym wszystko powinno być jak nowe.
No i nie żebym sie czepiał, ale z drugiej strony cena jak na auto z takim przebiegiem jest za niska.

Jazz-

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #484 dnia: 12 Maj 2014, 16:43:02 »
Wisi już dłuższy czas, ale systematycznie schodzi z ceny. Zaczynał od chyba 16 tyś. Albo nie ma popytu na takie auta, albo nikt nie chce złoma i obniża cenę. Mam blisko i jutro pojadę zobaczyć. Chciałem się dowiedzieć, czy nie widać jakiś "bobków" na zdjęciach, bo z modelem nigdy nie miałem styczności  ;-) .

Mistrz

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #485 dnia: 12 Maj 2014, 18:19:38 »
Gdyby to był dobry egzemplarz to na pewno by już poszedł bo popyt na suvy jest duży (na giełdzie w Sandomierzu, Zamościu i Rzeszowie trudno znaleźc suva w dobrej cenie, wszystko rozkupione, albo cena kolosalna jak na konkretny samochód). Kolega miał taki przypadek ze oglądał na tablicy Passata b5 i stan na zdjęciach był idealny, a zdjęcia bardzo dobrej jakości. Gdy pojechał nieźle się zdziwił bo i przetarcia na siedzeniach się znalazły i zauważalna rdza. Jak ktoś umie zrobić dobre zdjęcia to samochód ma wielu oglądających, ale na zakup nikt się nie decyduje bo po obejrzeniu z bliska nikt nie chce i dlatego cena spada.

Gdyby to bylo w Nisku lub w pobliżu to sam bym obejrzał go z ciekawości bo do Niska jeżdżę bardzo często.

Offline kosmos2011

• Giełda
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #486 dnia: 12 Maj 2014, 21:40:26 »

Jazz-

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #487 dnia: 12 Maj 2014, 22:30:12 »
Cytat: "Mistrz"
Gdyby to był dobry egzemplarz to na pewno by już poszedł bo popyt na suvy jest duży (na giełdzie w Sandomierzu, Zamościu i Rzeszowie trudno znaleźc suva w dobrej cenie, wszystko rozkupione, albo cena kolosalna jak na konkretny samochód). Kolega miał taki przypadek ze oglądał na tablicy Passata b5 i stan na zdjęciach był idealny, a zdjęcia bardzo dobrej jakości. Gdy pojechał nieźle się zdziwił bo i przetarcia na siedzeniach się znalazły i zauważalna rdza. Jak ktoś umie zrobić dobre zdjęcia to samochód ma wielu oglądających, ale na zakup nikt się nie decyduje bo po obejrzeniu z bliska nikt nie chce i dlatego cena spada.

Gdyby to bylo w Nisku lub w pobliżu to sam bym obejrzał go z ciekawości bo do Niska jeżdżę bardzo często.

Ogólnie auto jest podjerzane skoro piszesz, że tak dobrze schodzą poprawne egzemplarze. Z ciekawości jutro postaram się go dokładnie obadać. Wezmę czujnik lakieru i jak będzie wporzo stan to podjadę na szarpaki. Są jakieś szczególne zakamarki w Santa Fe w które warto zaglądać? Po obadaniu oczywiście dam znać co to za auto ;).

Mistrz

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #488 dnia: 12 Maj 2014, 23:36:52 »
Od 1,5 roku obserwuje giełdy w okolicy i aby znaleźć na gieldzie dobrego suva trzeba miec szczęście jak w totolotku. Normalnych samochodów typu sedan, hatchback, i inne tego typu powozy jest multum (lepsze i gorsze), a suva jak ktos wystawi dobrego (chociaz też malo kto ma na sprzedaż takiego suva) to w krótkim czasie ktos kupuje i nie chodzi mi że tylko ten model, tylko ogólnie podobnego typu samochody. Jak się trafi jakis dobry okaz to cena od razu idzie w górę o 30%.

Będąc ze znajomym w Rzeszowie rok temu gdy juz miałem 2 miesiące swojego Santa Fe zobaczyłem ze stoi podobny na sprzedaż. Obejrzałem dla ciekawości i był w zauważalnie gorszym stanie i z ceną 22900zł (ja za swojego dałem 15000zł). Najlepsze jest to że godzine później już go nie było bo odjechał nim nowy właściciel.

mthv

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #489 dnia: 13 Maj 2014, 21:32:38 »
Panowie przedstawiona przeze mnie aukcja to ponoć świeżynka dopiero we czwartek będzie w polsce więc raczej nie bywał dawno na na allegro.
Opowiecie swoje odczucia na ten temat?

Offline kosmos2011

• Giełda
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #490 dnia: 13 Maj 2014, 22:32:27 »
Jakie można mieć odczucia gdy sprzedający chcę sprzedać "śrebrne" dodatki (foto) jakbyś wpadł na pomysł i zapytał o numer vin to byś sprawdził orientacyjnie przebieg  i ogólne wyposażenie  http://koreacat.ru/hyundai/

mthv

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #491 dnia: 15 Maj 2014, 08:22:57 »
Uzyskałem VIN: KMHSC81BP3U418394

http://koreacat.ru/hyundai/vin?vin=KMHSC81BP3U418394

Czy ktoś może mi to pomóc rozszyfrować?
Przyznam, że sporo tu skrótów które nie są dla mnie do końca jasne.. :oops:

tommy

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #492 dnia: 15 Maj 2014, 09:45:16 »
Witam, podpowiedzcie gdzie znajdę nr/kod silnika? W modelu którym się interesuję (Santa Fe 2007r. 2.2 CRDI) był wymieniany silnik, chcę sprawdzić czy na taki sam.
Z góry dzięki

Offline kosmos2011

• Giełda
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #493 dnia: 15 Maj 2014, 17:18:59 »
Mthv tutaj http://www.neoriginal.ru/cat/hyundai (trzeba wpisać numer vin i włączyć tłumacza ) masz jeszcze kolor nadwozia i tapicerki.

Data produkcji 2002, a nie 2003, Niemcy (07) to się zgadza. Reszta opisuje wyposażenie i w nim nic ciekawego nie ma oprócz klimatronica. Jak pójdziesz do ASO (z vin) to jak będą mieli dobry humor to mogą podać jakie naprawy były robione na  gwarancji i przy jakim przebiegu (to orientacyjnie da możliwość oceny realności przebiegu).

[ Dodano: 2014-05-15, 17:34 ]

Tommy

jaclwapl

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #494 dnia: 16 Maj 2014, 15:10:31 »
zastanawia mnie po co do tego "chrome" są 4 kluczyli... w standardzie były 3 - ale cóż... ten chrom jest poza standard to może i kluczyk też jest chromowany? Jak dla mnie takie chromowane cuda to świadczą tylko o niedorozwoju umysłowym właściciela. Jak pisałem wcześniej - z daleka od takich wytworów.