Forum > Zakup Hyundaia

Zakup Santa Fe

<< < (15/312) > >>

1tasiorex:
Witam

Szukam do siebie autka i nawet spodobal mi sie Santa Fe po 2007
Chce 2.7 bene i przerobic na gaz lub kupic z gazem. Prawdopodobnie 4WD i
na pewno bedzie to automat.
Na co zwrocic uwage kupujac takiego santka i jakie sa koszty utrzymania takeigo wozu  (paski rozrzadu itp.)
jak mocny jest silnik z gazem tzn czy mozna zrobic z 150 tkm bez remontu czy siadaja panewki itd.
Dzieki za odp pozdrawiam

barzuc:

--- Cytat: "tibadu" ---Ewentualnie znacie jakieś miejsca w Swarzędzu i Starachowicach, gdzie można uczciewie przebadać samochód?
--- Koniec cytatu ---

W Poznaniu i okolicach - grisbi-tre na ul. 28 czerwca - zdają się być najsensowniejsi (z rozmowy tel.).
Koszt 200zł  (mechanika+blacharka+komp) - osobiście nie sprawdzałem, ale sam szukałem ASO w Poznaniu jak swoje auto niedawno kupowałem. Pozostałe ASO - w ogóle nie mogłem się dodzwonić... albo obsługa jakby im nie zależało... albo ceny z kosmosu.

michal1142:
Szukam rzetelnej informacji na temat spalania wersji 2.4. Czy możecie szczerze napisać jak plasuje się spalanie wersji 2.0 do 2.4. Znajduje w necie skrajne opinie.

jaclwapl:
Mogę Ci napisać o 2.7 - różnica mała a na gaz przerobisz to będziesz jeździł taniej niż dieslem:)
spalanie min. 10 - max zależy od jazdy. na gazie bardzo podobnie w granicach błędu. mi pali 11-14 gazu po mieście więc nie jest źle. cenowo wychodzi jak w silniku 1.4:)

michal1142:
Słyszę wiele skrajnych opinii. Kolega kupił 2.0 2WD na LPG i chwali sobie. Szukam realnego porównania spalania 2.4 do 2.0 kontra 2.0 CRDI. Z opinii internautów nie wyłania się konkretna odpowiedź. Wiele ocen wskazuje, że diesel pali raptem o litr mniej!!!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej