Forum > Zakup Hyundaia
Zakup Santa Fe
mareks:
Tak oczywiscie ceny za granica sa wyzsze niz w Polsce po oplatach,w przyszlym tygodniu bede w Szwecji z zamiarem zakupu,tylko mam jeszcze pytanie o skrzynie biegow,czy w wersji 2,4 wystepuje ta sama skrzynia co w dieslu oczywiscie manual i czy naprawde jest awaryjna,jak wyglada sprawa z dostepem czesci mechanicznych do tego silnika,troszke obawiam sie automatu,moze dlatego ze nigdy niemialem.Co do spalania jest w pelni akceptowalne dla mnie.Bardziej jestem nastawiony na 2,4 manual.
jaclwapl:
Silnik 2.4 jest trochę mały, automat nie ma dwumasu:) też miałem taki dylemat ale ostatecznie po jazdach próbnych wziąłem automat z 2.7. Przejedź się automatem... Jak dla mnie to świetna sprawa bo nie musisz wajchą kręcić. gaz-hamulec + duży, wygodny samochód.. czego więcej trzeba:). Co do opinii, że automaty są awaryjne i dla kobiet to piszą je najczęściej ludzie, którzy automatyczną widzieli co najwyżej pralkę - bo ktoś słyszał jak ktoś mówił, że ktoś mu opowiadał, że jego szwagra sąsiad czytał o kolesiu co miał automat i się psuł i się kiepsko jeździ... tyle w temacie wiarygodnych opinii o automatach :) przejedź się - porównaj - kup to co będzie dla Ciebie najlepsze i najwygodniejsze.
mareks:
Wracajac do ogloszenia przedstawionego przezemnie,auto zostalo zakupione w Polsce w Firmie Agromax Wladyslawowo - Elblag i tam serwisowane do 100 tys.km Czyli z koncem roku 2005 mialo 100 tys.przebiegu,w 2010 / 06 czerwiec 212500km,obecnie 231000km,na ostatniej fakturze wystepuje jako auto ciezarowe 5 osobowe,mam zdjecia silnika,postaram sie wkleic.Do wymiany jest koronka ABS kola prawego i lozysko walu osadzone w gumie (przy gwaltownym przyspieszaniu czuc wibracje),czy przypadkiem przez ta usterke nie jest wykonczony silnik,jak to ma wplyw na zywotnosc silnika?
Niewiem ale silnik wyglada niezbyt ciekawie.
Markon:
widać że był topiony :-D
jaclwapl:
I jak tam?
Kupiłeś coś?
Nawigacja
[#] Następna strona