Forum > Zakup Hyundaia
Zakup Santa Fe
ROTHMANS:
Szczerze co dotyczy się kierownicy to nie wiem
Ale jestem pewien że to jak bym wymienił w aucie to w życiu bym go nie sprzedawał :
* NOWY AKUMULATOR VARTA (ok 450-500zł wiem bo sam niedawno wymieniłem na taki sam )
* NOWE WTRYSKIWACZE BOSCH
* NOWE ŚWIECE ŻAROWE
* ŚWIEŻO WYMIENIONY ROZRZĄD
* ŚWIEŻO WYMIENIONE KOŁO DWUMASOWE I SPRZĘGŁO
* ŚWIEŻO WYMIENIONA TURBOSPRĘŻARKA
* ŚWIEŻO WYMIENIONE OLEJE, PŁYNY I FILTRY
* ŚWIEŻO OCZYSZCZONA KLIMATYZACJA I WYMIENIONY FILTR KABINOWY
albert:
Może dobrze byłoby zapytać się o rachunki za zakup i wymianę tych części?
jaclwapl:
ROTHMANS, Faktycznie wymiana tych elementów to ładne parę tyś. Ja również po włożeniu takiej kwoty skurczybykowi bym nie popuścił i jeździł aż padnie:)
Jak dla mnie to:
1.albo wymienił to w całym okresie użytkowania (dla jednego świeżo to 5 lat dla innego 1 miesiąc),
2. albo dostał potężnego dzwona w przód i trzeba było to wymienić:)
3. albo samochód się sypie i wymieniał wszystko po kolei ale i tak nie znalazł przyczyny usterki
4. albo ściemnia
A cóż to na tylnej prawej lampie? czyżby lakier:) od malowania czy może bliskie spotkanie ze znakiem:)
"SILNIK PRACUJE RÓWNO, MIĘKKO I CICHO, – MA DOBRĄ DYNAMIKĘ" - bullshitt. Każdy wie, że 2.0 to za mało dla tego samochodu.
"NAPĘD 4x4 ZAŁĄCZANY ELEKTRYCZNIE" - elektrycznie, elektronicznie, automatycznie ... co za różnica:) widzę jak koleś się zna:)
Z tego co mi się wydaje to kierownica powinna być chyba szara ale nie jestem pewien jak było z tą wersją tapicerki.
W samochodzie było palone.
Trochę mało szczegółów widać na tych zdjęciach:)
pabo - a może jednak zastanowisz się nad większym silnikiem nie koniecznie na ropę?
JKowalski:
Pytanie czy emblemat CRDI nie powinien znajdować się na drzwiach za migaczami a nie na klapie tylnej?
jaclwapl:
JKowalski, Wydaje mi się, że tak:) na przednich drzwiach po obu stronach powinien być. co dowodzi, że coś było walone:) To już nie pierwszy Santek z napisem CRDI z tyłu... tylko że poprzedni miał napis wyrównany do prawej a ten jest do lewej:) Co Santek (a raczej nieudacznik go składający) to obyczaj:)
Tak jak zawsze powtarzam... Santek jest rzadki i tylko prawdziwi znawcy wiedzą gdzie co powinno być a drobny handlarzyk co najwyżej może być znawcą 20 letniego golfa.
Nawigacja
[#] Następna strona