Forum > Zakup Hyundaia

Zakup Santa Fe

<< < (290/312) > >>

Ericsson:

--- Cytat: "wydminianin" ---Mam santka z takim silnikiem (173 KM) i po przejechaniu ponad 70 000km, głównie na LPG, nie stwierdziłem żadnych niepokojących objawów, przynajmniej w silniku. Olej Shell Helix Ultra 5W40 wymieniany co 10 000km. Mam nadzieję na dalszą bezawaryjną eksploatację  :mrgreen:
--- Koniec cytatu ---

no wlasnie takie som opinie w internecie

Opciu:
niestety własnie tak...a podobno 2.7 v6 są lepsze niż 2.4 16v a i lepiej sobie radzi z masą Santka... bardzo ładny jest równiez ten

https://www.autoscout24.de/angebote/-a9a433a5-2701-4fd3-9b2c-f797a5bff3cb?smid=de-vm-contactconfirmation-button_ad&rtmsg=de-vm-contactconfirmation&

andrzej300:

--- Cytat: "Ericsson" ---
--- Cytat: "lucasy" ---4x4 będzie zwykle na alu 16", w środku na desce może być guzik Lock (zależnie od rocznika/konfiguracji). Inna sprawa, że to że niby ma 4WD nie znaczy, że sprawny ;).
--- Koniec cytatu ---

Ja nie mam takiego guzika  :shock:
--- Koniec cytatu ---

może mieć 4x4 i nie mieć guzika lock

z guzikiem lock to po prostu dołączany ręcznie a bez guzika dołączany elektronicznie

poza tym guzik lock to raczej po lewej stronie deski

stary141:
Witam wszystkich
Przeglądałem trochę forum, niestety nie znalazłem odpowiedzi na dręczące mnie pytania (a przynajmniej nie wszystkie)

Otóż przymierzam się do zakupu santa fe 2 przedlifta z silnikiem 2,7 benzyna.
Rozmawiałem z mechanikiem (pytając o sprzęgło i rozrząd) i dostałem informację, że z częściami do tego silnika jest bardzo biednie. Jak to jest w rzeczywistości? Jakie są ceny?
Na co trzeba zwrócić szczególną uwagę przy zakupie? Słyszałem, że są problemy z korozją progów i podłogi. Jakie są główne bolączki tego auta?
Może ktoś z okolic trójmiasta posiada taki pojazd i miałby chwilę czasu na małą prezentację?

z góry serdecznie dziękuję za wszystkie sugestie i podpowiedzi.

vanhelsing:

--- Cytuj ---może mieć 4x4 i nie mieć guzika lock
z guzikiem lock to po prostu dołączany ręcznie a bez guzika dołączany elektronicznie
--- Koniec cytatu ---

Małe sprostowanie: bez guzika "LOCK" to napęd stały. ;-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej