Forum > i30 FD

[i30] problem z odtwarzaniem plików z mp3

(1/5) > >>

tytus73:
KUpiłem przed paroma dniam i30 z 2008 roku. Jest w niej wejście na USB. Podłączyłem port USB z plikami mp3. A radio zachowuje sie tak jakby ttych plików nie widział. W podobnej Kiii Ceed działa wszystko bez problemu. W czym tkwi problem? Czy nie ma jakiegoś podłączenia czy może brakuje mu jakiegoś oprogramowania. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam wszystkim.

Bogdanoss:
a czy ten pen drive ma diodę?? zapala sie jak podłączysz pod port usb w aucie?? bo jak nie to  1. gniazdo portu nie jest podpięte 2. siadło radio...

versus:
czy radio kokazuje komunikat "no files"?

Pierwsza sprawa: jaki to pendrive np. SanDisk? i o jakiej pojemności.
Sprawdz w instrukcji radia czy obsługuję daną pojemność.

Dwa: czy pendrive ma własne oprogramowanie do zarządzania. Sprawdz podpinając do kompa. Jeśłi włączy się jakiś program do zarządzania (tworzenie obszarów hasłowanych, dodatkowe aplikacje) musisz go usunąć, ale to zrobisz tylko dedykowanym programem. Samo formatowanie nie poskutkuje!
Do tego dobry jest launchpadremoval lub innym, którch pełno jest w necie.
Po usunięciu formatuj cały PD.
Sprawdź jakia jest alokacja plików na PD. NTSF może być nieobsługiwane.
Lepiej formatować do FAT32.

Ja w moim przypadku miałem SanDisk 4 GB i usunięcie oprogramowania i format do FAT 32 poskutkował w 100%

domin:
Podejrzewam, że chodzi o pojemność dysku. Sony 16GB nie współpracowało z fabryczną instalacją, a z innymi pena-mi, w tym z rzeczonym SanDiskiem nie mam problemu. Jednak pojemność największego dysku nie przekraczała 4Gb, a testowałem jeszcze 2GB i 1GB.

Yaro:
U mnie SanDisk 8GB chodzi bez problemu, choć w piątek zaliczył małą zawieszkę, nie chciał się uruchomić radio włączało tylko płytę, ale wystarczyło wyjąc i włożyć ponownie pendriva i wszystko wróciło do normy. Może warto zajrzeć pod tunel środkowy czy się jakaś kosteczka nie rozłączyła.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej