Forum > Tucson JM

[Tucson] Jaki olej Tucson 2.0 benzyna

<< < (4/16) > >>

mir2:
4 litry

y4r3k:
Tak jest, wchodzi ok 4,5L.

Ja teraz mam zwykly polsyntetyk castrol magnatec 10w-40, taki takze jest dopuszczony przez producenta ;przejechane ponad 150 tys.

TUCSON123:
widzę,  że mamy takie same motory też mam ponad 160 tys. więc wleję półsyntetyk castrola 10w-40, na stronie castrol.pl jest wyszukiwarka jaki olej wlać i właśnie ten wskazuje

y4r3k:
A tak BTW. jakie macie zużycie oleju w benzynie(lub lpg) ? Proszę podać też styl jazdy i czy to trasa czy miasto.
Wiadomo, że każdy silnik musi zużywac olej żeby działać, tylko niekiedy zużywa go mało a niekiedy  benzyna przedostaje się do oleju uzupełniając jego poziom.
Producent podaje dość typowe dla producentów (czyli wysokie) normy (do 1L na 1000km w ciezkich warunkach i do 1L/1500km w normalnych warunkach)

bartekzg:
no i to jest ciekawe, ja mam wrażenie że u mnie oleju nie ubywa, co prawda temat dot. PB/LPG ja mam diesla ale ciekawią mnie opinie i dlatego pozwoliłem sobie wtrącić.

Wg norm podanych przez Ciebie w ciągu roku dopuszczalene jest nawet dolanie przy 10tyś km/rok 10L. Coś tu nie gra.
Przejechałem megane ON od nowości 200tyś km -nigdy nie dolewałem oleju, mamy w domu fieste 1,4 ON nigdy nie dolałem oleju - przejeachała u nas 50 tyś.
Tucson ON również nie potrzebuje dolewki.

więć jak to jest z tym stwierdzeniem

--- Cytat: "y4r3k" ---Wiadomo, że każdy silnik musi zużywac olej żeby działać
--- Koniec cytatu ---

bo właściwości olej to na 100% traci ale żeby zaraz musiało go ubywać to niesądze

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej