Autor Wątek: Pytanie o klapę od silnika  (Przeczytany 6006 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

szyszak_30

• Gość
Pytanie o klapę od silnika
« dnia: 19 Styczeń 2009, 20:51:37 »
Mam pytanie. zauważyłem w moim aucie przy okazji ostatniego mycia, że strasznie jest zachlapana pod spodem klapa od silnika, jak również w małym stopniu niektóre elementy silnika, ale nie chodzi mi oczywiście o te które znajdują się na dole tylko te u góry jak np. akumulator. Czy w waszych autach też klapa silnika jest zachlapana od spodu po większej chlapie na dworze i dłuższym jeżdżeniu, bo nie wiem czy może jest to jakaś usterka, np. uszczelki na klapie ? I czy klapa silnika w waszych autkach jest czymś wygłuszona jak w niektórych autkach, czy jest sama goła pomalowana blacha? U mnie jest goła blacha i nie wiem czy może ktoś o czymś nie zapomniał podczas produkcji. Proszę o odpowiedzi w tej sprawie, dziękuję

grzech

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Styczeń 2009, 11:05:53 »
Właśnie sprawdziłem stan zachlapania swojego auta.
Klapa czysta od spodu, chociaż auto z zewnątrz nie wygląda zachęcająco :)
Oczywiście klapa od spodu nie jest docieplona, wygłuszona... po co??

Co do brudnego silnika... sprawdź czy uszczelka, która jest z przodu klapy przylega dobrze po jej zamknięciu. Myślę że na niej zatrzymują się wszystkie brudne zacieki i nie wlatują pod klapę silnika.
 <papa>

Cendra

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Styczeń 2009, 15:05:55 »
a to brud czy np olej :?:

sopel

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Styczeń 2009, 03:37:05 »
ja po paru przejazdach (dla frajdy :P ) po zabloconym placu, mam ufajdana klape silnika (wygluszenie) , za duzo wolnego miejsca zostalo , wiec sie brud dostaje :P pozdrawiam