Forum > Accent

[Accent MC] Blokada kierownicy w czasie jazdy przy skręcie

<< < (11/44) > >>

kadafi:
gordoon, a wujek narzeczonej  co ma dostęp do markowych i tanich części nic nie załatwi?

gordoon:
kadafi Jesteś spostrzegawczy :) Już znalazł ale ceny przekraczają 6000zł więc nie jest tanio :P

kadafi:
Nie spostrzegawczy, a jedynie Twój "przypadek" z accentem utkwił mi w pamięci.
6000 zeta to sporo - jak dla auta o tej wartości. Powodzenia w szukaniu części i szybkiego rozwiązania problemu - jazda ze źle działającym wspomaganiem może być niebezpieczna.

gordoon:
Niebezpieczna będzie dopiero jak zacznie się zima i przymrozki.

A tak to przyzwyczaiłem się. Gorzej w mieście gdzie jest parkowanie i manewrowanie. W dłuższej trasie kompletnie mi nie przeszkadza brak wspomagania.

USA, Niemcy, Rumunia - Gdyby nie było podatku celnego i cła to cena takiego wspomagania 1800-19xx zł, a z cłem i podatkiem ok 3300zł To i tak taniej niż w aso lub w Polskim sklepie (6,8-7 tys zł).

kosmos2011 : Masz może schemat budowy maglownicy accenta z 2006 z elek. wspomaganiem oraz nowszego modelu z pompą wspomagania ?
Potrzebuję także wgląd do podwozia w elektrycznym i na pompie wspomagania.

Być może istnieje możliwość przerobienia z elektrycznego wspomagania na pompę ( maglownica, przewody, kolumna, zbiornik). Nie wiem czy są wejścia na śruby w silniku. (żeby móc przymocować pompę wspomagania).

Widziałem KIA z takim samym silnikiem i już na pompie wspomagania, nowsze accenty mające pompę chyba mają taką samą budowę silnika oraz podwozia ?

Maciek:

--- Cytat: "gordoon" ---USA, Niemcy, Rumunia - Gdyby nie było podatku celnego i cła to cena takiego wspomagania 1800-19xx zł, a z cłem i podatkiem ok 3300zł To i tak taniej niż w aso lub w Polskim sklepie (6,8-7 tys zł)
--- Koniec cytatu ---

Przy zakupie w Niemczech albo Rumunii nie masz anie podatku celnego ani cła ;-).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej