Autor Wątek: [Accent LC] xenon w LC??  (Przeczytany 25898 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Złośnik

• Global Moderator
[Accent LC] xenon w LC??
« Odpowiedź #15 dnia: 02 Marzec 2012, 13:42:42 »
Cytat: "BartBartez"
.. że zwykłe żarówki z nowymi odbłyśnikami świeca lepiej niż HIDy w zajechanym lampach ;-)

Wytłumacz to któremuś dresowi na drodze :)

woia1602

• Gość
[Accent LC] xenon w LC??
« Odpowiedź #16 dnia: 03 Marzec 2012, 13:22:41 »
no to teraz jak napiszę, że wymieniam te klosze na ledowe zamienniki z homologacją to będę znów od dresa wyzwany :)
Chociaż chodzę w dresie do pracy:)

tomek27

• Gość
[Accent LC] xenon w LC??
« Odpowiedź #17 dnia: 03 Marzec 2012, 13:32:11 »
Cytat: "woia1602"
no to teraz jak napiszę, że wymieniam te klosze na ledowe zamienniki z homologacją to będę znów od dresa wyzwany :)

nikt Cie nie wyzywa ani obrazic nie probuje. to jest Twoje auto i twoja sprawa co z nim zrobisz.
poprostu dowiedziales jakie maja zdanie inni na takie przerobki.

lampy, podkreslam lampy jesli maja homologacje wiec sa dopuszczone do ruchu. pamietaj tylko ze aby przeszly homologaacje musza spelniac odpowiednie warunki a uzytkownik nie moze w jej budowe ingerowac. wiec zmiana zarowki na inna rownoznaczna jest z utrata homologacji.

zaprezentuj jak wygladaja Twoje lampy led bo jestem ciekawy.

pozdr. tomek

woia1602

• Gość
[Accent LC] xenon w LC??
« Odpowiedź #18 dnia: 03 Marzec 2012, 18:52:31 »
szczerze napiszę, że jeszcze ich nie kupiłem. Może za miesiąc jak temperatura dojdzie do ok 15 stopni w dzień to biorę się za zderzak przedni bo zimą ktoś mi hakiem wjechał w tablicę i uciekł więc muszę skleić to wszystko żywicą i szpachlować. Generalnie też mam ochotę wyrównać ten pas od rejestracji i dać tablicę tak jak jest w alfie na boku.
Światła znów bym chciał ładnie w komponować w zderzak a, że są podłużne to myślę, żeby zakleić okrągłe miejsce na halogeny przeciwmgielne i zrobić otwór gotowy do ledowych dziennych.
Malowanie mnie czeka bo już kupiłem reperaturki całych nowych błotników przednich i nadkola tylne. Więc do malowania idą te części plus oba zderzaki i drzwi tylne prawe bo kupiłem tanio bo parkingowym spotkaniu z terenówką:) Ogólnie z prac wykonanych przed zimą udało mi się aby wyprać cały środek. oraz przyciemnić szyby. Antena elek. w bagażniku zrobiłem podłogę bo mam butle które wystaje 6cm jak stara podłoga a teraz mam całą równo. Prawdopodobnie też maska pójdzie do malowania bo są odpryski po kamieniach. Oczywiście auto ma nową zawieche przód i tył nowy. Silnik też doprowadziłem do ładu. I nowy reduktor.
No i w przyszłym tygodniu naciągam nowe opony 195/45 14 cali na felgi ze starego clio:D ale wzór fajny. Na koniec jak starczy czas to jeszcze odmaluje felgi ale zbieram fundusze na piaskarkę.
Swoją drogą to mam pytanie co do ledów:) Bo kupiłem sobie nie homologowane żarówki do dziennych które szybko padły:( Czy potrzebuje jakiś regulator napięcia jak biorę prąd bezpośrednio z akumulatora? mam to na przekaźniku który załącza mi prąd po przekręceniu do pozycji zapłonu. Nie mam miernika czy tam jest więcej jak 12V?? Miał ktoś takowy problem??

Offline skali

• Giełda
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001998647968
[Accent LC] xenon w LC??
« Odpowiedź #19 dnia: 03 Marzec 2012, 19:43:10 »
Co do ledów. Ale z jakiej racji może tam by więcej niż 12V? Wiadomo że alternator ładuje to bedzie ok 13 przy wyższych obrotach bla bla, ale one są do tego przystosowane.
Ok, przekaźnik, lecz po drodze, za przekaźnikiem wsadź sobie zabezpieczenie (bezpiecznik), bo wystarczy jeden przeskok napięcia i masz po nowych ledkach :P

Tylko wiesz jaka w świetle prawa jest technika pracy lamp dziennych ;>
Nie mogą działac z żadnymi innymi źródłami światła w Twoim aucie np. z postojówkami i tylne światła pozycyjne muszą byc WYŁĄCZONE w trybie pracy ledów - dziennych.
Inaczej psiarnia Cie bedzie ganiac  :-x
pozdrowionka  :-P  :-P

woia1602

• Gość
[Accent LC] xenon w LC??
« Odpowiedź #20 dnia: 04 Marzec 2012, 06:13:47 »
oj czekaj czekaj kolego bo teraz to strzeliłem pomyłkę właśnie. Przepraszam ale źle napisałem:) Z zapłonu biorę ogólnie 12V + i cewkę przekaźnika podłączyłem tak, że rozłącza prąd po zapaleniu postojówek.

tomek27

• Gość
[Accent LC] xenon w LC??
« Odpowiedź #21 dnia: 04 Marzec 2012, 13:06:46 »
[Accent LC] xenon w LC??

Panowie, temat dotyczy ksejnonow nie ledow.