Forum > Matrix / ix20

[Matrix] Matrix 2003 1500 crdi 82 kucyki słabo pali

(1/3) > >>

stanley84pl:
Witam
Zakupiliśmy Matrixa 1500 crdi 12 v 82 konie manual, wszystko niby ok , wycieraczka z tyłu zapieczona rozkręciłem obudowę silnika  rozruszałem z dużą ilością wd 40 i kręci , klima nie nabita czeka na ciepłe dni, ale problem jest z rozruchem słabo kręci , kontrolka pali na 2 sek. i gaśnie i jak się  kręci rozrusznikiem  to jak by chciał a nie mógł ale odpala , jutro nagram filmik jak ostygnie i sprawdzę świece ako  ma 12,4 volta i ponad 14 jak odpali , jakieś pomysły
p.s rozumiem ze 15 crdi to jest Turbo Diesel Intel cooler  ? bo nie jestem pewien

Pozdrawiam

Stanisław

[ Dodano: 2012-09-29, 10:13 ]
Witam Ponownie
a oto i link do filmu , czy wszystko jest ok??

//www.youtube.com/watch?v=46cg7ody6XY

Pozdrawiam

elektryk92:
Mój chechła tak samo, więc domniemywam, że tttm albo obaj mamy taką samą usterkę :-D.

A klimę to sobie zrób przed słotami. Brak problemu z zaparowanymi szybami.

A nasz crdi to ma i turbo, i intercooler (można zobaczyć po stronie kierowcy za zderzakiem), no i common rail (cr)

Pzdr
Grzesiek

tomek27:

--- Cytat: "elektryk92" ---Mój chechła tak samo, więc domniemywam, że tttm albo obaj mamy taką samą usterkę  .
--- Koniec cytatu ---

Albo raczej rozrusznik kręci normalnie tylko ma trochę mało prądu. Proponuje sprawdzić na początek akumulator. Naładować dobrze i sprawdzić jak kręci. Na 90% będzie lepiej.

82marcin11:
umnie pali identycznie wiec to chyba norma ps.jakim olejem macie zalane silniki w tym modelu bo umnie jest mobil 1   0w40  i niewiem czy dalej taki lac

paciu202020:

--- Cytat: "82marcin11" ---umnie pali identycznie wiec to chyba norma ps.jakim olejem macie zalane silniki w tym modelu bo umnie jest mobil 1   0w40  i niewiem czy dalej taki lac
--- Koniec cytatu ---

zalany 5w40  przebieg 230tys, i rośnie...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej