Forum > Matrix / ix20
[Matrix] Matrix 2003 1500 crdi 82 kucyki słabo pali
stanley84pl:
Witam
Zakupiliśmy Matrixa 1500 crdi 12 v 82 konie manual, wszystko niby ok , wycieraczka z tyłu zapieczona rozkręciłem obudowę silnika rozruszałem z dużą ilością wd 40 i kręci , klima nie nabita czeka na ciepłe dni, ale problem jest z rozruchem słabo kręci , kontrolka pali na 2 sek. i gaśnie i jak się kręci rozrusznikiem to jak by chciał a nie mógł ale odpala , jutro nagram filmik jak ostygnie i sprawdzę świece ako ma 12,4 volta i ponad 14 jak odpali , jakieś pomysły
p.s rozumiem ze 15 crdi to jest Turbo Diesel Intel cooler ? bo nie jestem pewien
Pozdrawiam
Stanisław
[ Dodano: 2012-09-29, 10:13 ]
Witam Ponownie
a oto i link do filmu , czy wszystko jest ok??
//www.youtube.com/watch?v=46cg7ody6XY
Pozdrawiam
elektryk92:
Mój chechła tak samo, więc domniemywam, że tttm albo obaj mamy taką samą usterkę :-D.
A klimę to sobie zrób przed słotami. Brak problemu z zaparowanymi szybami.
A nasz crdi to ma i turbo, i intercooler (można zobaczyć po stronie kierowcy za zderzakiem), no i common rail (cr)
Pzdr
Grzesiek
tomek27:
--- Cytat: "elektryk92" ---Mój chechła tak samo, więc domniemywam, że tttm albo obaj mamy taką samą usterkę .
--- Koniec cytatu ---
Albo raczej rozrusznik kręci normalnie tylko ma trochę mało prądu. Proponuje sprawdzić na początek akumulator. Naładować dobrze i sprawdzić jak kręci. Na 90% będzie lepiej.
82marcin11:
umnie pali identycznie wiec to chyba norma ps.jakim olejem macie zalane silniki w tym modelu bo umnie jest mobil 1 0w40 i niewiem czy dalej taki lac
paciu202020:
--- Cytat: "82marcin11" ---umnie pali identycznie wiec to chyba norma ps.jakim olejem macie zalane silniki w tym modelu bo umnie jest mobil 1 0w40 i niewiem czy dalej taki lac
--- Koniec cytatu ---
zalany 5w40 przebieg 230tys, i rośnie...
Nawigacja
[#] Następna strona