Forum > Lantra

[Lantra J2] Ładowanie i ręczny :( Problemy z alternatorem ?

<< < (2/2)

Złośnik:
No ja wyciągałem. W wersji z klimą jest ciężko. Bo jest dodatkowa chłodnica. Zanim wyciągnie się alternator trzeba odkręcić filtr oleju bo inaczej nie przejdzie alternator. Mimo, że to tylko 5kg to jest trochę męki żeby to spowrotem wsadzić. Ale tak to nie ma źle.

Przemo2885:
alternator przejdzie miedzy filtrem a chłodnicą wystarczy ustawic go w pozycji pionowej do chłodnicy kółkiem w góre a łapy podwójne muszą byc od strony nadkola troszke wprawy z trudami  przejdzie :mrgreen:

Złośnik:
Wątpię. Ja musiałem podnosić chłodnicę, i nawet wtedy nagimnastykowałem się niesamowicie.

kosmos2011:
Przemo2885 zapraszam do "powitalni" http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=55684#55684

Przemo2885:
Poważnie dałem rade wyciągnąć altka w ten sposób było to 2 dni temu wymieniałem regulator napięcia ladowanie było na poziomie 17.8 volta regulator do mando Korea Ab w bendix serwis koszt 54 do 57 zł objawy awarii kontrolka air bag zalaczona i od czasu do czasu zapala się abs po wył zapłonu gaśnie. napięcie wahało się od normy 14.2 aż do wspomnianych 17.8 . Na kompie Boscha po podlaczeniu występuje kod 308 (zbyt wysokie napięcie).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej