Forum > Lantra
[Lantra J2] Ładowanie i ręczny :( Problemy z alternatorem ?
Złośnik:
Witam.
Wstępne objawy z dzisiejszego odpalenia są takie, że po odpaleniu zaczęły mi świecić jednocześnie kontrolki ładowania i ręcznego - świecą blado. Myślałem że to jakiś problem ze stykiem lub masą ale nie dość że usłyszałem nietypowe wycie pod maską to stanąłem na stacji pełen obaw czy gdziekolwiek dojadę i czy czasem zaraz nie stanę w polu.
Efekt taki, że po odłączeniu wtyczki od alternatora ładowanie znika tak samo jak kontrolka ręcznego.
Pytanie - zdychają szczotki czy może prostownik już leci ? Regenerować alternator - kupić nowy-tani czy może inwestować w oryginalny - ale to minimum dobre 9 stówek :(
Daniel0:
Jezeli to alternator, to oddaj do regenarcji. Zaplacisz znacznie mniej niz za nowy, ktory rownie dobrze moze byc zregenerowany i pomalowany.
Tanie zamienniki sa niestety kiepskiej jakosci.
Jezeli Ci wyje, tzn ze lozyska slizgowe sie juz zacieraja i moga stawiac opor.
skali:
Sprawdź regulator napięcia, może szczotki już sie starły, dwie śrubki i bedziesz wiedział na czym stoisz.
Złośnik:
Tak to wiem - łożyska, regulator napięcia, prostownik. W poprzednim zrobiłem właśnie regenerację i po roku padł stojan. :(
Wolę już nowy-zregenerowany-pomalowany niż ponownie regenerować tego. Poza tym nie mam tyle czasu by unieruchomić auto i czekać aż zrobią a z poprzedniego regenerowania pamiętam cenę: 75zł łożysko przód, tył - 50zł + regulator napięcia ze szczotkami: 70zł + prostownik: 30zł. Koło pasowe: 50zł. Robota: 120zł.
395 zł za rok sprawnego alternatora - czyli ile dali gwarancji.
//DODANO 24.09.2012 22:58//
Kurde - jak na złość pojechałem po alternator i w trasie powrotnej kontrolka zgasła i już się nie pojawiła póki co. Ale jak dojechałem pod dom to zobaczyłem że akumulator rozładowany - oczko z zielonego zrobiło się czarne. Ładowanie jest jakieś - 13,4V ale taki wybryk skutkuje najprawdopodobniej kończącymi się diodami wzbudzenia a ciągłe wycie napewno padającym/mi łożyskiem/ami.
Kupiłem nowy alternator za dobre 5 stów z 12 miesięczną gwarancją. Zobaczymy jak się sprawi - ale jeszcze go trzeba zamontować a to kupę roboty znowu :(
Daniel0:
Myslalem, ze stojan ma wieksza zywotnosc. :)
W sumie masz racje, ze oplaca sie wziac nowy altek za stowe wiecej od regeneracji.
Nie wyciagalem w Lantrze alternatora, ale duzej roboty nie powinno byc przy nim.
Jedynie co, to od spodu trzeba bedzie sie dostawac.
Nawigacja
[#] Następna strona