Forum > Matrix / ix20

[ix20] Światła przeciwmgielne

(1/6) > >>

sense:
Mam temat do Użytkowników iX20:
- mam wrażenie, że światła przeciwmgielne doświetlają tylko niewielką przestrzeń jakby w rogach tuż przed samochodem.
W poprzednich autach też miałem takie światła, ale przy złej widoczności były dużo bardziej użytkowe - doskonale doświetlały i pobocza i niewyraźne pasy ruchu i to nie tylko kilkanaście centymetrów przed samochodem, ale sporo dalej, tak by kierowca miał jakiś minimalny czas na reakcję.
Dzisiaj jechałem po ciemku w deszczu na drodze, gdzie pasy ruchu były słabo widoczne. Chciałem się wspomóc przeciwmgielnymi, ale kicha - świecą na boki a do przodu prawie nic. Takie świecenie nie pomoże skutecznie doświetlić ani pasów, ani poboczy.
Możecie sprawdzić jak to wygląda u Was? Może mam coś źle ustawione?

popej:
W większości samochodów halogeny są w jakimś stopniu regulowane, więc może u Ciebie na tym polega problem? Ewentualnie żarówki może źle jakoś włożone?   :roll:

endriu:
Ja jechałem na przeciwmgielnych jak była mgła i o niebo lepiej jak nie ma mgły to ich nie właczam bo i po co .

ph71:
sense; Przeciwmgielne w deszczu? Ale po co? Zbyt wiele osób nadużywa tych świateł w takich warunkach ze szkodą dla innych kierowców.
Co innego w gęstej mgle (stąd taka ich konstrukcja i rozkład światła), gdzie i tak trzeba jechać znacznie wolniej...

KoTeK:

--- Cytat: "ph71" ---sense; Przeciwmgielne w deszczu? Ale po co? Zbyt wiele osób nadużywa tych świateł ..........
--- Koniec cytatu ---

Popieram w całej okazałości  :mrgreen:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej