Autor Wątek: [Getz] Podgrzewane lusterka w modelu przed liftingiem  (Przeczytany 6443 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

thepablo

• Gość
Podgrzewane lusterka w modelu przed liftingiem
« dnia: 12 Styczeń 2009, 10:41:27 »
Przeglądając instrukcję napotkałem opcje podgrzewania lusterek (uruchamiana tym samym przyciskiem co podgrzewanie tylnej szyby).
W warunkach zimowych bardzo przydatna sprawa. Posiadam wersje wyposażenia GLS, praktycznie pełna opcja i niestety podgrzewania lusterek nie ma lub nie działa :-( .

Czy ktoś z was posiada podgrzewane lusterka w Getzie przed liftingiem, jeżeli tak to w jakiej wersji wyposażenia?
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwiec 2020, 21:04:40 przez Brt »

JanuszW

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Styczeń 2009, 19:36:25 »
Mój getr zakupiony czerwiec 2004 posiada podgrzewane lusterka, wtedy ta wersja nazywała się Style

HaGie

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Styczeń 2009, 00:09:34 »
mam taka sama wersje jak JanuszW, i tez mam podgrzewane lusterka

thepablo

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Styczeń 2009, 08:50:59 »
Ok, teraz pozostaje mi sprawdzenie skrzynki bezpieczników, przy włączaniu podgrzewania tylnej szyby dochodzi z niej charakterystyczny dźwięk ("tykk").

Czy w aucie jest jakieś oznaczenie, że jest opcja podgrzewania lusterek (znaczek na szkłach lusterek lub we wnętrzu pojazdu)?

IgoReCzeK

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Styczeń 2009, 08:58:14 »
Cytat: "thepablo"
Posiadam wersje wyposażenia GLS, praktycznie pełna opcja i niestety podgrzewania lusterek nie ma lub nie działa

Witam. Po oznaczeniu wersji modelu będzie trudno chyba to ustalić jednoznacznie. Proponuję zdemontować osłonę w rogu drzwi (powinna być mocowana na zatrzaski) i sprawdzić czy prowadzone są dodatkowe przewody do płytki lusterka? To wyjaśni brak ich podgrzewania jednoznacznie. Pozdrawiam Igor.

HaGie

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Styczeń 2009, 14:43:23 »
thepablo, nie ma zadnych oznaczen ani na lusterkach ani w srodku

misza

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Styczeń 2009, 18:14:49 »
Witam a ja też w tym temacie odnosnie podgrzewanych lusterek tylko że ja posiadam wersje z 2008 model komfort i czy u mnie tez sa podgrzewane lusterka czy nie bo jak w duze mrozy wlaczylem ogrzewanie tyl. szyby to tylko ona sie odmrozila jak ktoś wie czy jest to prosze o odpowiedz i pozdrawiam

HaGie

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Styczeń 2009, 19:53:22 »
u mnie nawet podczas deszczu jak wlacze podgrzewanie to mam lusterka suchutkie

czyli jak nie masz suchych lusterek czy to w deszcz czy w mrozy to znaczy ze nie masz podgrzewanych

thepablo

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 01 Luty 2009, 15:55:56 »
Działa :mrgreen: , poruszałem bezpiecznikami i już działa

Reeloop

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 09 Grudzień 2009, 14:26:18 »
Cytat: "thepablo"
Działa :mrgreen: , poruszałem bezpiecznikami i już działa

Jakie bezpieczniki ?? Mam ładnie wyposażona wersje 2004 ale wlasnie nie zwróciłem uwagi na to czy sa podgrzewane czy nie lusterka. Wraz z włączeniem ogrzewania tylnej szybki w czasie deszczu lusterka sa suche tak jak pisano wyżej? :mrgreen:

thepablo

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 10 Grudzień 2009, 09:32:29 »
Jeżeli są suche to znaczy że działają. U mnie nie działały więc musiałem przestudiować skrzynkę bezpieczników (w kabinie); znaleźć odpowiadający za tą funkcję i się nim zająć