Autor Wątek: [Lantra J1] Jak złamać blokadę kierownicy ? Brak kluczyka do  (Przeczytany 8385 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Maciek

• Gość
[Lantra J1] Jak złamać blokadę kierownicy ? Brak kluczyka do
« dnia: 12 Wrzesień 2012, 13:56:27 »
Kupiłem Lantrę J1 1.6 16v jako dawcę silnika dla Pony'ego, ale niestety występuje problem w postaci braku kluczyków do samochodu. Mam dwa wyjścia - kupić stacyjkę z kluczykiem na Allegro i po prostu je podmienić albo złamać blokadę kierownicy i zaholować auto do domu i później się bawić w stacyjki i inne cudaki.

Jak wygląda sprawa z blokadą? Jest skonstruowana tak jak np. w Vectrze A, gdzie blokada jest zespolona ze stacyjką i demontaż stacyjki skutkuje zdjęciem blokady, czy może to klasyczna blokada, którą trzeba dosłownie 'złamać'? Jeśli złamać, to w jaki sposób?

To nie żadne sposoby dla złodziei, bo oni mają własne patenty, ale gdyby ktoś ewentualnie chciał zobaczyć potwierdzenie (w postaci umowy kupna-sprzedaży) posiadania przeze mnie tegoż auta to zapraszam na pw : ).

Edit:
Jakiekolwiek inne sposoby, żebym mógł wreszcie przykulać to auto pod mój dom również mnie interesują!

Offline Złośnik

• Global Moderator
[Lantra J1] Jak złamać blokadę kierownicy ? Brak kluczyka do kupionego auta.
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Wrzesień 2012, 12:56:45 »
A czy zamierzasz holować to auto na lawecie ? czy jadąc nim ? Bo bez uruchomienia silnika to zwłaszcza długa trasa to męka a nawet może być bardzo niebezpiecznie - strasznie twarde hamulce bez servo.
Na lawecie to wystarczy że rozepniesz drążki od magla lub końcówki od zwrotnic. A inaczej to proponuję raczej pobawić się stacyjką.

Maciek

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Wrzesień 2012, 14:22:23 »
Auto jest już u mnie na podwórku (wystawione na części w dziale sprzedam), nie obyło się bez lawety. Teraz już tylko kwestia odpalenia go, żeby odblokować tylne prawe koło (zapieczony ręczny) i wstawić do garażu co by nie gniło bez sensu na deszczu.

Stwierdziliśmy z kumplem, że będziemy się bawić kablami od stacyjki a jeśli nie pójdzie to odżałuję 30 PLN i kupię stacyjkę z kluczykiem na Allegro :-).

matunio20

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Październik 2012, 17:12:39 »
poza tematem, to Sławkowa lantra, nie?