Autor Wątek: [Getz] [Getz] Uszkodzona klimatyzacja?  (Przeczytany 6844 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

FSD

• Gość
[Getz] Uszkodzona klimatyzacja?
« dnia: 09 Wrzesień 2012, 21:19:57 »
Witam, chciałem się dowiedzieć co może się dziać z moją klimatyzacją, a mianowicie na wysokości koła po stronie pasażera, po włączeniu klimatyzacji ścieka woda, dzieje się tak dopiero od nie dawna, i za każdym razem, czy można temu zaradzić ?
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwiec 2020, 18:30:42 przez Brt »

Maciek

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Wrzesień 2012, 22:20:12 »
Z forum Volkswagena Passata (jakkolwiek tyczy się każdej klimatyzacji w aucie):

Cytat: "hha (http://forum.vw-passat.pl)"
Jak postawisz auto na równym terenie to rurka odprowadzająca wodę z parownika klimatyzacji ma ujście w okolicach prawego przedniego koła. Tam powinna się skraplać i wyciekać woda. Jak są ciepłe dni i schładzasz wnętrze auta do naprawdę niskiej temperatury to możesz się liczyć z nawet sporą ilością wody. Taka sobie kałuża nawet powstanie.

Edit:
Swoją drogą, zapraszam na regionalne podforum lubuskie oraz do wpisania się na listę obecności : )

Offline Złośnik

• Global Moderator
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Wrzesień 2012, 23:17:55 »
Potwierdzam. Już kilka razy jak były upały podjeżdżali do mnie ludzie że mi coś cieknie od spodu auta - zatrzymuję się i patrzę pod wachacz a tam leje się na potęgę i sprawdzam. Wszystko szczelne. Kolor płynu jest przezroczysty - dopiero po jakimś czasie doszedłem do tego ze cały przewód klimatyzacji od parownika jest mokry i oszroniony.