Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster

[Scoupe GT] Regulator doładowania

<< < (2/13) > >>

maspex:
jakie jest ryzyko podniesienia cisnienia doladowania MBC ? Wzrost rzedu 20-30% mocy jest nieszkodliwy dla osprzetu ? Pompa paliwa pociagnie to wszystko ? Jak sie bedzie zachodwywala elektronika jak auto dostanie wieksze doladowanie ? Wlasnie czytalem,ze po takich gotowych mapach moze cos sie wykrzaczyc w silniku. Czy zmniejszenie cisnienia doladowania zmniejsza moc i spalanie ?

Sadi:
Ryzyko jest zawsze, nawet jak siedzisz w domu na kanapie...hehe...MBC w połączeniu z boost controlelerm i głową na karku = brak ryzyka. Pompa podoła nawet do 150HP więc z tym tez nie ma problemów. Jak turbinkę skręcisz na minimum to tak, zmniejszy sie moc i spalanie...:)

maspex:
Sadi w standardzie jakie jest doladowanie ? w innym poscie pisales ze bezpiecznie mozna podkrecic do 0,6 bara, ile mozna by bylo osiagnac ?

Sadi:
O ile dobrze pamiętam w serii jest 0.4bara. Jak dasz 0,6 to ja wiem z 1 na 400metrów urwiesz. Ile koni to da nie wiem, nigdy nie sprawdzałem, ale na super osiągi nie ma co liczyć ~ 20KM

maspex:
Dzieki Sadi, ostro mnie nakrecasz,zeby sobie kupic GT ,myslalem,zeby sie za jakas Cupeta 2.0 rozgladac,ale urok podkrecania nie ma sobie rownych ;) Jak dobrze pojdzie to od pazdziernika moze razem cos pokombinujemy przy autkach(magisterka na ug). Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej