Autor Wątek: Czujniki parkowania  (Przeczytany 4893 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

raf44

• Gość
Czujniki parkowania
« dnia: 06 Styczeń 2009, 15:58:46 »
Mam wersję i30cw comfort i w ramach promocji założono do auta czujniki parkowania ale nie na zderzak tylko przy tablicy rejestracyjnej, pani która sprzedawała stwierdziła, ze w zderzak to tylko fabrycznie czy ktoś z forumowiczów spotkał się z takim przypadkiem?
Nie wiem czy przyjąć takie rozwiązanie za plus czy minus i baczne się następnym razem przyglądać poczynaniom tego dealera?

speedmaster

• Gość
Czujniki parkowania
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Styczeń 2009, 18:39:44 »
hejka

ja w ramach gratisu też dostałem czujniki i mam je zamontowane w ten sposób:

szczerze nie spotkałem się z innym sposobem ich montażu :roll:

jak możesz wrzuć jakieś foto :idea:

BartBartez

• Gość
Czujniki parkowania
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Styczeń 2009, 19:12:56 »
Cytat: "raf44"
przy tablicy rejestracyjnej

Dali Ci podkładkę pod tablicę z czujnikami?

raf44

• Gość
Czujniki parkowania
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Styczeń 2009, 22:26:29 »
Czujki wystają po lewej i prawej stronie tablicy rejestracyjnej, pierwszy raz się z takim rozwiązaniem spotkałem :?: W poprzednim wozie miałem pod zderzakiem listwę z czujnikami - Audi A6 - czujniki były nisko, w hultaju są dość wysoko i tylko dwa i jest to wyzwanie dla amatorów cudzej własności. Jeszcze ich dobrze nie testowałem bo nie miałem czasu na jazdę wozik odebrałem wczoraj.
Fotę zamieszczę jak trochę mrozik odpuści bo dziś - 20 mnie odstraszyło.

Pozdrawiam

aqdaw

• Gość
Czujniki parkowania
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Styczeń 2009, 10:55:01 »
Czujniki w moim hultaju mam wzdłuż zderzaka pod rejestracją (ponieważ w komb jest na klapie bagażnika). Ale żałuje że mi je założyli, bo piszczą jak chcą, stojąc w miejscu bez ruchu na wstecznym potrafią piszczeć jeśli nawet nie ma za mną przeszkody tzn. jest ale to jakiś mały przechył, na wskaźniku wskazującym odległość wartości od przeszkody zmieniają się z 0,6m na 1,3m i tak wariuje to wszystko BEZSENSOWNY WYDATEK. A jak u Was to się zachowuje? <pomocy>

Brt85

• Gość
Czujniki parkowania
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Styczeń 2009, 12:12:36 »
aqdaw, Może poprostu są brudne i wariują?

aqdaw

• Gość
Czujniki parkowania
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Styczeń 2009, 19:39:05 »
nie sądzę żeby od brudu wariowały, ponieważ działają przy wykorzystaniu fal ultradźwiękowych, przy czystych jest to samo, poza tym przy odległości jednego metra zaczyna się donośny sygnał dźwiękowy (nie wiem po co). W poprzednim aucie miałem czujki i nie narzekałem na nie, jak zbliżałem się do przeszkody np.0,6m to dźwięk był przerywany przynajmniej co sekundę a tu piszczy ciągle. Aj szkoda gadać, jakbym wiedział że tak będą robiły to bym zamontował jakieś inne nie Hyundaia, do których namówił mnie handlowiec.

speedmaster

• Gość
Czujniki parkowania
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Styczeń 2009, 20:17:55 »
na brud reagują :) moje zachowują się normalnie :roll: jak dla mnie to jedynie zbyt donośny dźwięk z siebie wydają ale to kwestia gustu :>