Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster

wasza maxymalna predkosc w scoupe

<< < (6/7) > >>

kosior1975:
harabin, oj kolego coś ci się chyba pomyliło od kiedy jednostki turbodoładowane maja o podobnej pojemności większa moment obrotowy od wolnossących weź choćby 3L rzędową 6 turbodoładowana mercedesa moment obrotowy zaledwie 315Nm przy około 4700 rpm a weź teraz 3L V6 turbodoładowany z 3000gt i masz tu kolego na dzień dobry 460 Nm przy zaledwie 3600rpm, a tak po za tym Hyundai i tak zapożycza do dnia dzisiejszego silniki i skrzynie od Mitsubishi a Silnik w S-coupe GT to nic innego jak ten sam silnik który był montowany od 1981 -88 w Mitsubishi Colt
A jeszcze krotko mówiąc silnik V sam w sobie ma już wyższy moment obrotowy od rzędówki i to w dolnych partiach obrotowych doładuj R i doładuj V i zobaczysz co ci wyjdzie

Cibor:
kosior1975, ojj chłopie nie masz pojęcia wcale... Tak racja silnik był zapożyczony od miśka ale do roku 91 w późniejszych latach był silnik własnej produkcji o kodzie G4EK i nazwie alpha...
Porównaj moment z wolnossaka o mocy 115 KM a moment hyundaia turbodoładowanego... A zresztą co ma Nm do Vmax?? 8-)

harabin:

--- Cytat: "Cibor" ---kosior1975, ojj chłopie nie masz pojęcia wcale... Tak racja silnik był zapożyczony od miśka ale do roku 91 w późniejszych latach był silnik własnej produkcji o kodzie G4EK i nazwie alpha...
Porównaj moment z wolnossaka o mocy 115 KM a moment hyundaia turbodoładowanego... A zresztą co ma Nm do Vmax?? 8-)
--- Koniec cytatu ---

Nm jest wskaźnikiem na przyspieszenie i szybciej ujrzysz upragnione 200km/h(nie wiedziałem co odpisać)

kosior1975 dobry jesteś, jak masz Ig scoupe to sie nie dziw że ci tyle wyciąga :D

Zawsze możesz włożyć 4G63 :D

Nie wiem czy przeczytałełeś to co ja napisałem i to co ty napisałeś, bo według ciebie wyrzucam turbo i mam lepsze przyspieszenie <rotfl> <glupek2> może dołożę jeszcze katalizator to urwę 0,3s

P.S.

Słyszałeś wogule o silnikach Alpha, Beta, Gamma (zresztą cały alfabet)

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Hyundai_engines

Ciastol:
Mój bez turbiny 180km/h max, silnik troche dobity, ale daje rade póki co :P

kosior1975:
ok nie znam się przepraszam!!!!!!!!!! :-P Przepraszam wszystkich których uraziłem już się nie odzywam!!!!!!!!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej