Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
wasza maxymalna predkosc w scoupe
Sarna:
Miłe zaszkoczenie w 5 osób :) = 440kg ,180km/h ale to napewno niebył koniec, ograniczyly mnie wbijające się paznokcie mojej dziewczyny w moje plecy:) autko na 15 i oponach 195/50 zero wibracji autko jak przyklejone trasa A2 + deszcz.
Autko Scoupe 1,5 LS z 93 roku.
Cibor:
PO wymianie felg i zawieszenia w GT prędkość podróżna wzrosła do 160, wyprzedzająca do 180 a Vmax to ponad 200... Już nie patrzyłem na licznik od 200... Trasa między Zegrzem a Serockiem gładka jak stół dwu pasmówka... To oczywiście we dwie osoby...
kosior1975:
No cóż widzę ze niektóre Scoupe starają się latać jak odrzutowce powiem tak zwłaszcza jako mechanik jeśli silnik po kapitalnym remoncie i z nowa turbinką to ze poleci 200-> i więcej to uwierzę ale nie auta które maja po ponad 200 000 km i silniczek 1,5 i nawet turbo 116KM ze latają tak szybko jak nie zobaczę to nie uwierzę fakt ze sam jeżdżę LS (auto do pracy)ale mój jest porobiony na nowiutkich częściach i ledwo wyciąga 175km/h przy dobrych układach a oponki oryginał rozmiar jak przewiduje fabryka 175/65/14
oprócz tego mam jeszcze sigmę 240KM 3.0 V6 i tutaj faktycznie zamykam zegar 240km/h ale różnica jest choćby z racji mocy i silników
mirek79:
mój hyundajek leci 190km/h bez problemu na oponach 185/65/14 i ma 175tys. nabite a silnik nie był robiony.
harabin:
Wersja GT poleci 200km/h bez większego problemu. Kolego kosior1975 zauważ że to nie jest wolnossąca jednostka tylko doładowana a w związku z tym w porównaniu do wolnossącej o podobnej mocy ma sporo większy moment obrotowy. Taki 1.5T S-coupe GT porównać wystarczy z 2.0 z calibry moc ta sama i moment obrotowy taki sam. Calibra leci 200km/h jak nie zajeżdżona to poleci, a scoupe majac sporo mniejszą wagę który objeżdża calibrę jak chce czemu miałby nie polecieć.
S-coupe ma katalogowo wpisane 195km/h, a jak wiadomo każdy samochód katalogowa prędkość spokojnie osiąga. Zobaczcie sobie filmik tigersofta jak nie możecie uwierzyć :D
Nawigacja
[#] Następna strona