Autor Wątek: [Lantra J2] Wymiana filtra paliwa - zerwany przewód paliwowy  (Przeczytany 6785 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Azahiel

• Gość
[Lantra J2] Wymiana filtra paliwa - zerwany przewód paliwowy
« dnia: 01 Wrzesień 2012, 21:49:31 »
Witam miałem zamiar wymienić filtr paliwa -ale poniosłem porażkę,i teraz jestem w kropce nie wiem co dalej robić .Może ktoś miał podobny problem ? moje pytanie to- czy przy takim zerwaniu(skręconego ) przewodu paliwowego (zdjęcia poniżej ) muszę wymieniać cały ? czy jest szansa podmiany tylko jakiejś części przewodu i połączenie tego w całość ,pierwszy raz mi wyszły takie cyrki podczas wymiany filtra paliwa. Macie może  inne bardziej przy ziemskie - metody naprawy ,podmiany, pilnie ,czekam na propozycje naprawy !

Offline Złośnik

• Global Moderator
[Lantra J2] Wymiana filtra paliwa - zerwany przewód paliwowy :/
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Wrzesień 2012, 01:28:51 »
Jasny gwint - jak Ty to zrobiłeś ? Tak się kończą właśnie próby nigdy nie wymienianych filtrów.
W dodatku widzę że ktoś walił na chama żeby go przykręcić i już nie puściło. Nie dokręcone i bez uszczelki jest.
Co do przewodu - hmm - szczerze to nie widzę po 1) możliwości nawet podejścia narzędziem tam żeby zarobić końcówkę  (beczółkę) przewodu a bez tego nie zamocujesz go nawet w jakimś przewodzie giętkim.
Trzeba wymienić cały przewód. Wymontuj - podjedź do warsztatu gdzie zajmują się przewodami sztywnymi (paliwowe, hamulcowe) i niech ci dorobią dokładnie na wymiar starego - bo straciłeś ok. 10cm przewodu tylko a jak zdemontujesz to wszelkie zagięcia zrobią na wzór starego i podjedź z nowym filtrem - żeby wiedzieli z jaką nakrętką mają ci zarobić przewód kolego.
Pozdrawiam.

Azahiel

• Gość
Filtr ,przewód,naprawa...
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Wrzesień 2012, 16:45:50 »
Tu zdjęcia jeszcze na sucho montowane .
Kolejne etapy: