Autor Wątek: opony opinia hakook  (Przeczytany 3397 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Tiger07

• Gość
opony opinia hakook
« dnia: 03 Styczeń 2009, 23:38:54 »
Czy nacie jakieś doświadczenie i wiedzę na tema firmy hankook? Czy firma jest dobra? chiałem kupić nowe zimówki, znalazłem opony hankook icebear w 300 ale jest tylko jedna opinia o nich więc mało wiarygodna. Czy może uniroyale sa lepsze?

Tiger07

• Gość
opony opinia hankook
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Styczeń 2009, 12:07:53 »
Mimo , iz nikt nie wyraził opini na temat tej firmy, postanowiłem kupic te oponki. Hankook 215/65 R16 Icebear asymetryczny profil , znakomicie trzymają na zakrętach. Autko prowadzi się bardzo komfortowo. Na śniegu sie sprawdzają choć mam wrażenie że poprzednie fuldy mniej uruchamiały ABS ale może to tylko takie wrażenie bo na fuldach jeździłem o wiele wolniej ze wzgledu ,że bardzo nosiło mnie na boki, dlatego właśnie powodu kupiłem nowe opony. Na mokrym nie miałem jeszce okazji ich sprawdzić bo jak na razie przez ostatnie trzy tygodnie mróz trzyma. Ale jak stwierdzili znajacy sie lepiej ode mnie na rzeczy ludzie, bardzo dobry bieżnik i na śnieg i na lód i wodę. Zreszta w teście ADAC na niemieckiej stronie doczytałem ,że są bardzo dobre właśnie na śnieg i lód, choć na ten ostatni wg . mnie lepsze są kolce i zdrowy rozsądek.