Forum > Matrix / ix20
[ix20] UWAGA nie błędy w wyposażeniu ix20"Comfort"
lukasz.zst:
Mam ix20 1.6 AT
W specyfikacji do dnia dzisiejszego hyundai ten występuje z systemem ESP z funkcją HAC, okazuje sie bo kilku użytkowników nie ma zamontowanego tego sytemu HAC,.
Douga sprawa jest schowek na okulary modele z 2011 powinny go mieć nad głowa kierowcy.
Tłumaczenie importera w kliku partiach nie byl montowany ten system a w automatach wogle , to samo dotyczy schowka na okulary ( nie ten w schowku )
Jak jest u was
jack55:
Z tym systemem HAC (system wspomagający pokonywanie podjazdów) w praktyce różnie bywa, stąd niektórzy użytkownicy mogą myśleć że nie działa albo go w ogóle nie ma.Przyznam szczerze nigdy nie sprawdzałem czy u mnie jest HAC i czy działa :-/Wg specyfikacji wersji Comfort powinien być. Sprawdzę to niezwłocznie na jakimś większym wzniesieniu i dam znać co i jak ;-)
http://forum.mojaceed.pl/viewtopic.php?f=45&t=4796
Co do schowka na okulary to nad głową kierowcy takowego niestety brak :-(
irekmiecz:
W Instrukcji jest :
Dodam z własnego doświadczenia że aby zadziałał potrzebny jest jakiś minimalny kont nachylenia ( nie wiem jaki ) więc trzeba uważać, lecz przy znacznych pochyłościach działa i to w obje strony. To znaczy że gdy auto jest zatrzymane przodem w dół a chcę ruszyć na wstecznym to też trzyma .
Schowek na okulary jest jako opcja, więc nie jest w standardowym wyposażeniu.
To nie zmienia faktu że specyfikacja jest nieprecyzyjna np. roleta w bagażniku, skórzana kierownica :-/ .
cepcio:
Witam, też posiadam wersję 1.6 Comfort z 2011 roku. U mnie HAC jest i działa. Wzniesienie z którego ruszamy musi mieć ok. 15 stopni nachylenia. Wtedy załącza się. Ruszając czuć że coś chwilę trzyma samochód aby nie zjechał do tyłu i powoli zwalnia się podczas ruszania. Co do schowka, fakt, w 2011 roku montowali go w schowku a nie pod sufitką.
lukasz.zst:
Ja mam w specyfikacji napisane schowek na okulary w podsufitce ( nie mam go ), i nie mam zamontowanego HTC, jeden z użytkowników forum ma taki sam problem jak ja , nie ma zamontowanego HTC a auto ma z 2012 roku produkcja
Nawigacja
[#] Następna strona