Forum > Lantra / Elantra
Elantra 1,6 2000r
mihu_24:
Hyundaia nie wypada nie kupić!!!
Jeżeli ktoś nie ma wprowadzonej blachy w łeb w postaci folksa lub łopla to zawsze się znajdzie w normalnej motoryzacji <hahaha> .
A tak na poważnie: ostatnio "miałem awarię" vw pasiat 1,8 tulbo "01 padł po drodze z wysp do naszego kraju.Jeszcze nie wiem co sie ztało ale wkrótce się dowiem....
Tak nawiaskiem...
Bierz go jeżeli stwierdzisz,że Ci pasuje...
Ino bene kup - hehe
rufuz:
Pare dni temu kupilem dokladnie taka sama elantre 1.6 2000r z 97 tys przeiegiem. Co do ceny to nie moge sie wypowiedziec bo kupilem to auto w Danii za 50 tys koron czyli ok 20 tys zł. ale po kilku jazdach probnych moge powiedziec ze miejsca jest duuuuzzzzzzooo (mam 183 wzrostu) zarowno z tylu jak i z przodu. Siedzenia sa bardzo dobre jak na mnie. Mialem ten plus ze kupilem elantre z calkiem niezlym audio - blaupunkt z wysuwanym panelem. Zawieszenie jak dla mnie w porzadku. Wyposazenie jak na to auto b.dobre - klima jest, elektryczne luterka sa, elektryczne wszystkie szyby sa. Faktycznie przy predkosciach pow 130 robi sie nieco za glosno ale nie az tak. Planuje wygluszyc sobie dodatkowo specjalna mata wygluszajaca. Pamietam kiedy pracowalem w montowni autobusow to zakladalem wlasnie takie maty w komorach silnika. Poprzednio jezdzilej seicento 1.1 i tam dopiero robilo sie glosno jak jechalem 120. W sumie moge jeszcze dodac ze jak na 114 KM mocy to silnik moglby byc nieco bardziej dynamiczny.
Co mnie jeszcze wkurza w elantrze to parujace szyby ale to nic w seicento tez mi parowaly he he he.
Co do spalania to wydaje mi sie ze nie pali chyba az tak duzo bo kiedy bralem to auto na jazdy probne to wskaznik paliwa byl juz na przedostatniej kresce i po przejechaniu ok 100 km nie zapalila sie rezerwa.
acha i jeszcze jedno mieszkam niedaleko morza - slone powietrze. Jak mowili mi znajomi dunczycy to tutaj zdarza sie ze dosc szybko samochody zaczyna korozja łapać.
Elantre sprawdzalem dokladnie i nic zadnego ogniska korozji w 8 letnim aucie.
Nawigacja