Forum > Lantra
Nawiew kabinowy - wentylator umiera ?
Grzesik1:
Nie widzę w opisie auto rocznika twojego wozu, ale lantra jako model pochodzi z lat 1991-1995 jeśli tak, to odkręcasz schowek pasażera (ten co jest zamykany na klucz) i od razu widzisz miejsce gdzie jest rezystor, idzie tam wiązka przewodów. Wartości rezystorów znajdziesz na starym forum motonews.pl
kali:
Tak to lantra j1, już poprawiłem profil. Dzięki za pomoc w sobotę się za to wezmę. Nawiew niby działa ale jazda wciąż gdy jest ustawione na III jest denerwująca za bardzo szumi 8-)
pakson:
mam doskladnie to samo III i IV bieg tylko działa zabieram się za wymianę tych rezystorów już od dłuższego czasu i nie mogę się zebrać ale po wylutowaniu niedziałających najlepiej je zabrac ze soba do sklepu elektro i tam facet pomoze:)
pakson:
siema
dzis postanowilem sie zabrac za naprawe tego nawiewu (brak 1 i 2go biegu wentylacji) zdjalem schowek i teraz mam pytanie gdzie owe rezystorki sie zdnajuja?? bo mierzylem napiecie na kostce podajacej zasilanie i tylko jest na 3 biegu takze byl bym wdzieczny o opisanie gdzie dokladnie znajduja sie owe rezytorki przed kostka czy bezposrednio gdzies w obudowie wentylatora...
Grzesik1:
Należy zastosować rezystory ceramiczne
Tabelka:
http://img341.imageshack.us/my.php?image=clipboard01va8.png
Ja swego czasu kupiłem rezystory 1,2ohm i 2,2ohm 5W trochę ciężko było je zmieścić ale się udało.
Nawigacja
[#] Następna strona