Autor Wątek: [Getz] [Getz] Podświetlenie deski - nawiew  (Przeczytany 51213 razy)

andrzejkujawski

• Gość
[Getz] Podświetlenie deski - nawiew
« Odpowiedź #30 dnia: 29 Październik 2013, 18:49:11 »
Witam,
Czy jest realna szansa, żeby ktoś życzliwy podał spis wszystkich żarówek z wnętrza Getza rocznik przed liftem. Nie palą mi się żarówki w całej konsoli środkowej i jedna strona podnośnika szyb. Ktoś podawał wcześniej, że jest to T5 i R3. Tylko pytanie jaki typ R3

Może ktoś zna typy oprawek? Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #31 dnia: 29 Październik 2013, 18:56:21 »

Szym__

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 30 Październik 2013, 21:07:11 »
Cytat: "albert"
Cytat: "jmtotaszek"
Szkoda, że nie podałeś żadnego linka... Nie wiem czy to ten sam poradnik, ale ja znalazłem taki: http://c.wrzuta.pl/wo5985...nsoli_srodkowej

Oczywiście, że szkoda. Trochę egoistyczne podejście.  :cry:
Dzięki jmtotaszek za poradnik.  :-)

Jakby ktoś czytał dokładnie moje posty to może nie uważałby, że jest to egoistyczne ;) Chciałem, aby ktoś z tutaj zarządzających tym forum powiedział mi jak wrzucić to do działu Download. A to, że nie było odzewu to uważam, że egoizm jest już po kogoś innego stronie ;)

LINK   <---- macie działającego linka i nie marudzić :P

Pzdr

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #33 dnia: 27 Maj 2014, 21:53:54 »
Cytat: "marasbydg"
A i jeszcze taka zagadka - mam getza 2008 1.1 - i od początku nie świeciła dioda niebieska sygnalizująca zimny silnik - ktoś mi powiedział ze wersje z Indii tego nie mają, a teraz tak sobie pomyślałem ze może po prostu jakaś dioda odpowiedzialna za to nie działa ( getza kupiłem jak miał 6 mc i nigdy nie świeciła ta dioda). Co sądzicie?

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=pl&rurl=translate.google.com&sl=ru&tl=pl&u=http://avto-maniac.ru/2010/12/indikator-xolodnogo-dvigatelya.html&usg=ALkJrhgbHAULfFYNzv_Qc2K7tEIRkQoKdQ

Offline servicemen

• Giełda
« Odpowiedź #34 dnia: 06 Październik 2014, 20:06:01 »
Odgrzeję trochę temat. Mam pytanie czy włącznik świateł awaryjnych w wersji przed liftem po włączeniu powinien pulsować czy świecić się światłem ciągłym? U mnie świeci się ciągłym światłem a kierunkowskazy migają.

[ Dodano: 2014-10-14, 20:51 ]
Dziękuję wszystkim użytkownikom  Getza z tego forum ,że zadali sobie tyle trudu aby odpowiedzieć na moje pytanie.Nie ma to jak pomagać sobie nawzajem. :-(

Nastar

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 02 Luty 2015, 08:17:39 »
Witam.
Podobna kwestia: auto świeżo zakupione i nie podświetla się skala na wskaźniku ilości paliwa. Wskazówka jest widoczna bo jest fluorescencyjna chyba. Czy jest możliwość wymiany jakiejś żaróweczki lub diody w tym miejscu ?

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #36 dnia: 02 Luty 2015, 20:21:51 »
Cytat: "Nastar"
Czy jest możliwość wymiany jakiejś żaróweczki lub diody w tym miejscu ?

Jest

Nastar

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 02 Luty 2015, 20:39:38 »
Prowadzi jak po sznurku :-) Podziękował za pomoc.

Zixar

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 27 Październik 2016, 04:54:47 »
Witam,

Przyszła pora na wymianę żaróweczek podświetlenia nadmuchu (padły obie) i... poległem - jak wyjąć tę cholerną wtyczkę od zegarka ??? Łapska podrapane, godzina zmarnowana i nic.

leesiuu

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 13 Kwiecień 2017, 08:08:53 »
Cześć,
podepnę się pod temat.

Otóż chciałem ostatnio wymienić podświetlenie zegarów w Getzie (2004, przed liftem) na kolor biały. Kupiłem u naszych skośnookich znajomych diody LED, ale mam z nimi problem. Nie chcą świecić jak powinny - cały czas migają, a czasami nawet gasną. Co może być tego przyczyną? Dodam, że wybrany kolor to biały zimny (oryginalny zielony). Ktoś może mi coś doradzić co mam zrobić?
PS. W konsoli środkowej, w panelu nawiewu sytuacja jest identyczna.

Offline robaszek127

• Giełda
« Odpowiedź #40 dnia: 13 Kwiecień 2017, 18:03:20 »
Pewnie wadliwe diody bo często mówią ludzie, że właśnie migają po jakimś czasie. Ja sam kupiłem w sklepie elektronicznym i działają już długo.

leesiuu

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 14 Kwiecień 2017, 07:41:39 »
Okej, kupię jakieś lepszej jakości i sprawdzę jak się spiszą :)

Przy okazji. Ma ktoś jakiś poradnik jak wymienić oświetlenie kabiny (lampa w podsufitce). Jakie tam są żarówki. Mogę zastosować LEDy?

Offline robaszek127

• Giełda
« Odpowiedź #42 dnia: 14 Kwiecień 2017, 16:55:29 »
Jeśli chodzi o lampkę środkową to jest tak żarówka rurkowa. Ja kupiłęm akurat dłuższe 3xdiody5050. Świeci mocno choć musiałem podgiąć blaszki bo żarówk ledy była dłuższa.
Do dodatkowej lampki przy szybie kupiłem w markecie żaróweczki dwie za 8zł i też ładnie świecą.

Offline drut

• HKP
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 16 Maj 2017, 14:40:19 »
Podepnę się do tematyki oświetlenia - udało mi się wymienić na LED-owe podświetlenie w całym środkowym panelu (nie działało absolutnie nic).
Uważajcie przy zakupie i darujcie sobie kupowanie diód z oprawkami - i tak żadna nie pasuje, a są różne w różnych przyciskach.
Najlepiej kombinerkami wyjąć starą żarówkę, wsadzić LED i pozaginać nóżki (banał).
Po tej operacji wkładamy w zaczep i sprawdzamy czy polaryzacja jest ok.

Ostatnia usterka której nie usunąłem - podświetlenie sterowania wysokością przednich świateł. Zdemontowałem półkę pod kierownicą i nadal nie mogę wygodnie wyjąć z zaczepu tegoż - macie problem jak go podejść bez demontażu całej okolicy kierownicy?

Offline servicemen

• Giełda
« Odpowiedź #44 dnia: 24 Październik 2017, 12:33:34 »
Witam, może koledzy którzy wymieniali podświetlenie licznika mają na zbyciu oryginalne żarówki. U mnie jakiś inteligent zamiast naprawić usterkę usunął żarówkę z licznika. Nie mogę nigdzie dokupić, Hyundai sprzedaje komplety na całe Auto. Potrzebna mi jedna sztuka z oprawką jak na zdjęciu poniżej.