Autor Wątek: [Getz] [Getz] Podświetlenie deski - nawiew  (Przeczytany 51211 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marasbydg

• Gość
[Getz] Podświetlenie deski - nawiew
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Luty 2013, 19:51:06 »
hmm w sumie nie wiem, ale na takich filmikach widac ze lampka od zimnego silnika jest....a wy macie taka?

Offline marekityle

• Giełda
« Odpowiedź #16 dnia: 27 Luty 2013, 20:04:39 »
Niebieska lampka od zimnego silnika występuje w zależności od tego z której fabryki pochodzi autko, było to kiedyś omawiane na starym forum.

sharpoi

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 01 Sierpień 2013, 21:49:30 »
Witam.
Chciałbym wymienić te żaróweczki na ledy tylko nie wiem jaka jest średnica w naszych gackach tych R3 8,9,10 a może 12 mm?

P.S.
A jaki typ podświetla podnośnik szyb w drzwiach też mi jeden nie świeci  :-(

Szym__

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 08 Sierpień 2013, 13:11:50 »
Witam.
Chciałbym wymienić te żaróweczki na ledy tylko nie wiem jaka jest średnica w naszych gackach tych R3 8,9,10 a może 12 mm?

Szczerzę mówiąc to nie mam pojęcia. Ja wymontowałem najpierw starą żarówkę i poszedłem z nią do sklepu. Tylko, że ja kupiłem bez trzonka i nie LEDy. Nie miałem pojęcia nawet, że one mają różne rozmiary. R3 to R3 i wszystkie powinny być takie   same. I te rozmiary co podałeś to chyba są jakieś przesadzone. Te żarówki są naprawdę małe. I ich średnica na pewno tyle wynosi. Chyba, że z trzonkiem to owszem.

A jaki typ podświetla podnośnik szyb w drzwiach też mi jeden nie świeci  :-(

Nie chce strzelać w ciemno bo jeszcze nie wymieniałem. Ale wyboru dużego nie masz - R3 lub T5. Raczej stawiał bym na R3. Nie wydaje mi się, żeby potrzebna tam była aż T5.

sharpoi

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 08 Sierpień 2013, 15:14:23 »
Witam.
Te wymiary to są dokładnie z trzonkiem gotowe ledy a w drzwiach jest  dioda 3 mm, którą się lutuje nie mam blisko sklepu i chciałem kupić przez net ale nie wiem wymiaru trzonka niestety.

P.S.
Panowie i Panie które będą podświetlały przyciski : http://allegro.pl/diodowa-zarowka-led-r3-2-typy-kolory-i-inne-i3465940020.html   8mm czy 10 mm ???

jmtotaszek

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 28 Wrzesień 2013, 13:45:04 »
Cytat: "Szym__"
Nie zrobiłem tutoriala bo u wujka google znalazłem takowego w pliku pdf
Szkoda, że nie podałeś żadnego linka... Nie wiem czy to ten sam poradnik, ale ja znalazłem taki: http://c.wrzuta.pl/wo5985/a7875ded0011c8db4ed283b5/sam_naprawiam_-_hyundai_getz_-_zdjecie_konsoli_srodkowej

Offline albert

• Giełda
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Wrzesień 2013, 15:06:43 »
Cytat: "jmtotaszek"
Szkoda, że nie podałeś żadnego linka... Nie wiem czy to ten sam poradnik, ale ja znalazłem taki: http://c.wrzuta.pl/wo5985...nsoli_srodkowej

Oczywiście, że szkoda. Trochę egoistyczne podejście.  :cry:
Dzięki jmtotaszek za poradnik.  :-)

jmtotaszek

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 28 Wrzesień 2013, 16:05:15 »
Spoko, nie wiem tylko czy można wrzucić go do działu Download bez wiedzy i zgody autora... Chyba nie. Ale jego mail jest podany w PDFie więc może jakiś mod/admin mógłby się tym zająć?

Przy okazji, bo niedługo sam będę zdejmował konsolę, czy da się gdzieś dokupić te zaczepy/zatrzaski, które trzymają konsolę? Chyba mi się jakieś połamały/zniszczyły/zgubiły bo konsola jest luźna u dołu i można nią ruszać na wsze strony!

Deamon

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 28 Wrzesień 2013, 16:26:05 »
A teraz moje pytanie - czy Getzy maja kontrolki "rezerwy" paliwa? Gdy u mnie wskazowka schodzi juz bardzo nisko, nic sie nie zapala...

Offline kosmos2011

• Giełda

jmtotaszek

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 28 Wrzesień 2013, 21:44:02 »
To chyba nie jest związane z tym tematem ale odpowiem: oczywiście, że mają ;) Patrz zdjęcie w załączniku.

Nie słyszałem jeszcze, żeby jakiś samochód nie miał takiej kontroli... Nawet Maluch mojego ojca z 1986 roku miał pomarańczowego "księgowego" ;)

-- edit --
kosmos2011, dziękuję :) Myślałem, że może na Allegro dostanę np. z powypadkowego auta, ale nie mogę znaleźć. Ok, w poniedziałek zadzwonię do dealera.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #26 dnia: 28 Wrzesień 2013, 21:48:11 »
Cytat: "Deamon"
czy Getzy maja kontrolki "rezerwy" paliwa?

Kurako

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 30 Wrzesień 2013, 09:05:54 »
ale Getz wyglada okropnie bez obrotomierza :D

BigT

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 30 Wrzesień 2013, 12:48:21 »
Gorzej wyglądają stare BMW które w tym miejscu w tanich wersjach mają zegarek :)

jmtotaszek

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 30 Wrzesień 2013, 16:18:40 »
kosmos2011, widzę, że edytowałeś swój post - dziękuję za linki :)
Dzwoniłem do dealera u mnie w mieście i mają takowe spinki na stanie w cenie 1,50zł za sztukę. Zatem nie będę zamawiał przez Internet, kupię w sobotę osobiście :D

Postaram się przy okazji zrobić kilka zdjęć. Link do filmiku o zdejmowaniu konsoli i wymianie żarówek podał kosmos2011 tutaj: http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=29400#29400